Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας Σύριζα-ΚΙΝΑΛ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εχει διακοπεί κάθε περίπτωση σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ μετά και την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε στη Φώφη Γεννηματά το πρωθυπουργικό γραφείο και την εξίσου σκληρή απάντηση της. Το Κίνημα αλλαγής κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την διερεύνηση πτυχών της υπόθεσης του συστήματος C4I, επί υπουργίας των κυρίων Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Στην ερώτηση αναφερόταν χαρακτηριστικά:

“Σύμφωνα με το βούλευμα, που υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση (βλ. 2η σελίδα 100ου φύλλου) διαπιστώθηκε ότι οι Υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ (βλ. ιδίως 2η σελίδα 19 φύλλου επ. και 2η σελίδα 125 φύλλου επ.)”.

Αρχικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την άποψη πως ο ελιγμός της Φώφης Γεννηματά να εμπλέξει τρία πολιτικά πρόσωπα της Καραμανλικής περιόδου προκειμένου να ενισχύσει το σενάριο περί υπόγειας συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ.Έκαναν μάλιστα λόγο για αντιπερισπασμό της κυρίας Γεννηματά, απέναντι στο άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη.

Όμως το απόγευμα της Τετάρτης το συγκυβερνών κόμμα κλιμάκωσε την επίθεσή του προς το ΚΙΝΑΛ, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού!
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

“Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα.

Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Το κατά τα φαινόμενα κόψιμο κάθε γέφυρας με το ΚΙΝΑΛ, εξηγείται από την εκτίμηση συνεργατών του πρωθυπουργού πως ενόψει εκλογών η προσπάθεια της κυρίας Γεννηματά θα είναι να αποσπάσει όσε περισσότερες ψήφους μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αμεση η αντίδραση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, που έκανε λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο τους πολιτικούς της αντιπάλους.

“Πως είναι δυνατόν από τη μία να ανοίγουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων με βάση απλές μαρτυρίες και να μην γίνεται τίποτα όταν υπάρχει εισήγηση εισαγγελέα για ευθύνες πρώην υπουργών της περιόδου διακυβέρνησης από τη ΝΔ;”, διερωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά, που- μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open- έκανε λόγο για παραθεσμικό σύστημα.

“Είναι μεγάλη η προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια να καλύψουν τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, δηλαδή της κυβέρνησης που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο θέμα Δημοκρατίας στη χώρα“, είπε χαρακτηριστικά.

Ένας λόγος που η κυρία Γεννηματά ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, είναι και το γεγονός πως στελέχη του Κινήματος Αλλαγής διακρίνουν μία επανασυσπείρωση δυνάμεων, μετά την “στοχοποίηση” όπως λένε του Κώστα Σημίτη. “Έχετε βάλει στο στόχαστρό σας τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα της χώρας. Θα σας γυρίσει μπούμερανγκ”, είναι η φράση που χρησιμοποιεί συχνά-πυκνά η κυρία Γεννηματά.
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Στην αντιπαράθεση  και η Νέα Δημοκρατία:

“Η ΝΔ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση ‘επιστροφή στο παρελθόν’ και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά. Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα”, ανέφεραν πηγές της Πειραιώς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.