Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ. Με ποιους θα συναντηθεί.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Προσγειώθηκε στις 17.15 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μεταφέρει τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κα Μέρκελ, μιλώντας στην Καθημερινή, τόνισε ότι Ελλάδα και Γερμανία διατηρούν στενούς δεσμούς και σημείωσε ότι προσβλέπει σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

«Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μία δύσκολη πορεία», αναφέρει, και συμπληρώνει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, κάτι που θα πρέπει να γίνει κίνητρο για το μέλλον.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της γερμανίδας Καγκελαρίου

Στις 18:10 θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και στις 19:40 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αύριο, Παρασκευή, στις 9:45 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, και στις 16:30 θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στην πρωτεύουσα. 2.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό κατά τη διάρκεια παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο πρόγραμμα των μέσων σταθερής τροχιάς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής της Καγκελαρίου στην Αθήνα θα κλείνουν οι δρόμοι από τους οποίους θα περνάει η αυτοκινητοπομπή της, αφού πρωτίστως ελεγχθεί εξονυχιστικά η διαδρομή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.