Το απόγευμα συνάντηση Τσίπρα Καμμένου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα το απόγευμα θα  συναντηθούν Αλέξης Τσίπρας Πάνος Καμμένος. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, μετά και την αποχώρηση της Καγκελαρίου από την Αθήνα, συναντώνται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός μετά και τα ξεκάθαρα μηνύματα που έστειλε περί ψήφου εμπιστοσύνης (σε περίπτωση που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρει τη στήριξη στην κυβέρνηση) δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αλλάξει προσανατολισμό ούτε και να αποδεχτεί τυχόν μεσοβέζικη λύση, που είναι πολύ πιθανό να επιδιώξει βέβαια η πλευρά Καμμένου. 
Ο όρος που θέτει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να μη βάλει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. «Ούτε αυτός, ούτε κανένας εκ των βουλευτών του να μην άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση», υπογράμμισε προχθές κάνοντας ξεκάθαρο ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα μετρηθούμε στη Βουλή».

Τι θα συμβεί την «επόμενη μέρα»

Σ’ αυτή την περίπτωση τα ενδεχόμενα θα είναι δύο:

• είτε ο Τσίπρας θα εξασφαλίσει τους 151, θα υπάρξει δηλαδή ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα… διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ και θα ακολουθήσει μίνι ανασχηματισμό.

• Είτε ο Τσίπρας δεν θα εξασφαλίσει τους 151 και θα οδηγήσει – όπως ο ίδιος είπε- τη χώρα συντεταγμένα σε εθνικές κάλπες σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.