της Δήμητρας Γκουντούνα
Όταν προσπαθείς να βελτιώσεις μέσα από ρεπορτάζ τις συνθήκες ενός συστήματος, είναι πολύ πιθανόν η παραπληροφόρηση να σε οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις. Ιδιαίτερα όταν το ρεπορτάζ έχει να κάνει με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Πίστευα ότι ο ανταγωνισμός βρίσκεται μόνον στο πεδίο της τηλεόρασης και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Όμως απ΄ ότι διαπίστωσα και μετά από μηνών έρευνα, βρίσκεται και σ΄ άλλα επαγγέλματα. Και πιο ουσιαστικός και σημαντικός όταν αφορά τα θέματα της υγείας.
Όταν λοιπόν κάνεις λάθος εκτιμήσεις, οφείλεις να αναγνωρίσεις και το λάθος αλλά και να προσπαθήσεις να το διορθώσεις. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Σ΄ ένα χαρτοπόλεμο καταγγελιών και χωρίς να εξετάσω τους λόγους – γιατί δεν μπορούσα να το διανοηθώ – δημοσίευσα μία καταγγελία ‘’εργαζομένων’’ του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Στην πορεία όμως των ερευνών μου, διαπίστωσα ότι οι καταγγελίες που εγώ δημοσίευσα, αναφέροντας και τα ονόματα δύο χειρουργών ιατρών του νοσοκομείου του κ. Γ. Καλαβρουζιώτη και του κ. Α. Καλλικούρδη ήταν όχι μόνο εσφαλμένες, αλλά είχαν και στόχο να πλήξουν την αφοσίωση των δυο γιατρών στα παιδιά. Διαπίστωσα επίσης ότι οι δύο επιστήμονες έχουν και στο παρελθόν και σήμερα μια λαμπρή διαδρομή. Με περιστατικά παιδιών που θα ζήλευαν επιστήμονες της διεθνούς κοινότητας .
Προφανώς τους αδίκησα τους γιατρούς πιστεύοντας σε καταγγελίες που άλλο σκοπό είχαν σ΄ άλλα παιχνίδια μ΄ ενέπλεξαν προσωπικά και την εφημερίδα μας και όχι για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου. Στα 40 χρόνια που δημοσιογραφώ, κανείς δεν κατάφερε να μ΄ εμπλέξει σε παιχνίδια ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά για αυτό και θα υπερασπιστώ την αλήθεια μέχρι τέλους. Έτσι στο όνομα των παιδιών και των γιατρών που έβλαψα.