Χαιρετισμός στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, από τους απλούς πολίτες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Πιστεύω ότι σήμερα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, πήρε την αγάπη του ελληνικού λαού για όσα του προσέφερε τόσα χρόνια με το σελιλόιντ.

Σήμερα στο στερνό αντίο τον συνόδευσαν στο Α’ Νεκροταφείο οι απλοί πολίτες με την σιωπηλή παρουσία τους, δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι ο δημιουργός τους άφησε κάτι παραπάνω από τις ταινίες του, αλλά παίρνει και μαζί του ένα κομμάτι από τον καθένα που τον πίστεψε και τον ακολούθησε σ΄ αυτή την διαδρομή της ζωής.

Κοντά στην σύντροφό του Φοίβη και στις τρείς κόρες του οι συνεργάτες του. Ηθοποιοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες. Ο Διευθυντής φωτογραφίας στις περισσότερες ταινίες του Αγγελόπουλου, Γιώργος Αρβανίτης που ήρθε από το Παρίσι για να τον αποχαιρετήσει. Από τη Γαλλία ήρθε και η Πρύτανης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Απο την Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που ήταν και συμμαθητής του. Δεκάδες τα στεφάνια αν και η οικογένεια είχε ζητήσει τα χρήματα να δοθούν στους αστέγους της Αθήνας ή στο χαμόγελο του παιδιού. Δυο κουβέντες, ένα χαιρετισμό από την Ελένη Γερασιμίδου, τον Θ. Γραμμένο τον συνεργάτη του και ηθοποιό Μιχάλη Γιαννάτο που κρατούσε σ΄ ένα βελούδινο μαξιλαράκι τις διακρίσεις από Διεθνή Φεστιβάλ που είχε τιμηθεί ο Θ. Αγγελόπουλος.

Έσβηνε ο Ηλιος όταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αποκοβόταν μια για πάντα από τους επίγειους αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Και αυτές τις στιγμές με περίσσιο κουράγιο η κόρη του Ελένη σκηνοθέτης και αυτή τις κινηματογραφούσε αφού είχε στήσει το τράβελινγκ για να μην αφήσει τίποτα στην τύχη, όπως τίποτα στην τύχη δεν άφησε ποτέ και ο πατέρας της.

Παρά το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε στο Πρώτο Νεκροταφείο κατά τη διάρκεια της κηδείας του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη λίγα άτομα μόλις είδαν τους πολιτικούς να βγαίνουν από το παρεκκλήσι όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισαν να φωνάζουν “να φύγουν οι πολιτικοί από εδώ” και “είστε οι νεκροθάφτες της πολιτικής και της Ελλάδας”.

Οι περισσότεροι πολίτες όμως φώναζαν “είμαστε εδώ για τον Θόδωρο και μόνο” και έτσι σταμάτησαν τα επεισόδια δίχως να λάβουν μεγάλη έκταση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.