Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στην «Εβδομάδα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» που φέτος έχει το ειδικό θέμα «Η Αρχαιολογία στην οθόνη», με την προβολή των ακόλουθων ταινιών : Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 «Ερευνώντας το παρελθόν: Αιθιοπία, οι πρώτοι Χριστιανοί» Οι χριστιανοί της Αιθιοπίας, που αποτελούν και την πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας, έχουν διατηρήσει το τελετουργικό των πρώτων χριστιανών.

Η ανθρωπολόγος Makeda Ketcham, ξεναγεί τον Philippe Charlier στην ιερή πόλη της Lalibela με τις μονολιθικές εκκλησίες του 13ου αιώνα, ένα εξαιρετικό συγκρότημα 11 μνημείων που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης των προσκυνητών.

Σκηνοθεσία: Dominique Adt (Γαλλία, 2013) Διάρκεια: 22′ «Η Βενετία και το πλοίο φάντασμα» Ο Marco d’Agostino είναι υπεύθυνος των αρχαιολογικών ερευνών στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Στις 20 Ιουνίου 2001, εντόπισε σε βάθος 8 μέτρων, ένα ναυάγιο που θα μπορούσε να είναι μια γαλέρα, το εμβληματικό πλοίο της Δημοκρατίας της Βενετίας, την εποχή που αυτή έλεγχε το εμπόριο ειδών πολυτελείας από την μακρινή Ανατολή ως την Δύση.

Η ιστορία αυτών των μοναδικών ανασκαφών επιτρέπει να ζήσουμε ξανά τους τρεις χρυσούς αιώνες της Γαληνοτάτης. Σκηνοθεσία: Maurice Ribière, Marco Visalberghi (Γαλλία-Ιταλία, 2006) Διάρκεια: 52′ Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 «Τρεις Εποχές» με τον Buster Keaton «Οι Τρεις Εποχές» είναι μία σπονδυλωτή κωμωδία με πυρήνα την ατυχή ερωτική ζωή του άνδρα ανά τους αιώνες. Η ταινία ξεκινά από την προϊστορική εποχή, περνά στη ρωμαϊκή, για να καταλήξει στη σύγχρονη. Οι «Τρεις Εποχές» αποτελούν μια πρωτοποριακή παρωδία των επικών ταινιών του βωβού κινηματογράφου, στις οποίες η αρχαιότητα κατείχε εξέχουσα θέση. Σκηνοθεσία: Buster Keaton, Edward F. Cline (ΗΠΑ, 1923) Διάρκεια: 60′. Η είσοδος στις προβολές των ταινιών είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.