Η Γαλάζια πατρίδα…του Ερντογάν…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αποβατικά πλοία, κομάντο των ειδικών δυνάμεων και τις «ευλογίες» του προέδρου Ερντογάν -ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα στρατεύματα για να ευχηθεί καλή επιτυχία- συνεχίζεται η δαιδαλώδης πολεμική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα». Οι Τούρκοι δείχνουν να ανεβάζουν το «θερμόμετρο» της έντασης καθώς το σενάριο των ασκήσεων της Τρίτης αφορούν σε απόβαση σε νησί του Αιγαίου.

πό τα ξημερώματα, όπως μετέδωσε το Open TV, το πολεμικό πλοίο Bayraktar (Σημαιοφόρος) κατέφθασε στον κόλπο της Σμύρνης και πλησίασε τη νησίδα «Χεκιμλί», προσομοιάζοντας επίθεση σε εχθρικό νησί.

Ταυτόχρονα, πλοία – ναρκαλιευτές «χτένιζαν» τη γύρω θάλασσα για τυχόν νάρκες προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την απόβαση.
ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας να μιλήσει, σε ανοικτή ακρόαση στους στρατιώτες.

Ο Ακάρ, που παρακολουθεί από κοντά την άσκηση, έκανε το… θέλημα του προέδρου και οι στρατιώτες άκουσαν τον Ταγίπ Ερντογάν να τους εμψυχώνει και να τους εύχεται καλή επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της Τουρκίας και θα διαρκέσει έως και τις 8 Μαρτίου.

Πηγή: | iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.