Χατζηνάσιος – Κανελλίδου: Όλα μας τα πλούτη η συνεργασία ετούτη

Facebook
Twitter
LinkedIn

ρεπορτάζ Λαμπριάνα Κυριακού

Τα τραγούδια τους, κατάφεραν να βρουν την θέση τους, στο μουσικό ελληνικό πεντάγραμμο, όταν πια η δημοκρατία απαλλάχτηκε επίσημα από τα δεσμά της δικτατορίας, και οι πολυεθνικές δεν εισχώρησαν επιβλητικά στο τραγούδι.

Κάποια ξεπήδησαν από ελληνικές ταινίες, κάποια απλά συγγένευσαν με την ψυχή μας. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Αλέκα Κανελλίδου, μπορεί να συναντιώνται για πρώτη φορά επί σκηνής, ωστόσο δισκογραφικά, η συνεργασία τους μετράει από το 1988, με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Μικρές Επαναστάσεις».

Εμείς, ήμασταν στις «Γραμμές Live » το απόγευμα της Κυριακής και απολαύσαμε το πρόγραμμα τους, έχοντας γοητευτεί από την σαγηνευτική φωνή της Αλέκας Κανελλίδου, αλλά και από την μαεστρία του Γιώργου Χατζηνάσιου στο πιάνο.

Νοσταλγία και κέφι συναντήθηκαν.

Ο σπουδαίος συνθέτης, στο πρώτος μέρος της βραδιάς, αρχίζει με τα σάουντρακ των ταινιών, ( Το Αγκίστρι, Ψυχή και Σάρκα, Σ΄αγαπώ) που συνέθεσε τη μουσική, ενώ ένα video wall δεξιά της σκηνής, συνοδεύει τα πλήκτρα του.

Παναγιώτης Ραφαηλίδης και Μαίρη Στεφανακίδη. Δυο υπέροχες φωνές της νέας γενιάς, εμπλουτίζουν την βραδιά, τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες του Χατζηνάσιου. Επιτυχίες, που μάθαμε μέσα από τις φωνές της Μαρινέλας, της Μοσχολιού, του Μητσιά, του Μητροπάνου, του Πάριου και πολλών άλλων σπουδαίων ερμηνευτών μας.

Στο δεύτερο μέρος η Αλέκα Κανελλίδου, ερμηνεύει τις δικές της επιτυχίες, μοναδικά κομμάτια που κρύβουν την γλυκιά μελαγχολία του έρωτα. (Μονά Ζυγά, Άσε με να φύγω, Δεν είναι έτσι η αγάπη, Μια περιπέτεια), ενώ αργότερα η σκηνή, ανήκει μόνο στους δυο τους. Η Αλέκα Κανελλίδου ερμηνεύει Γιώργο Χατζηνάσιο. (Άγγιγμα Ψυχής, Αχ Αννούλα του χιονιά, Άνοιξε το παράθυρο, Έχω στενάχωρη καρδιά )

 

Μετά από τρεις ώρες πολυάριθμων μουσικών διαλόγων, το κέφι ήδη είχε απλωθεί σε κάθε τραπεζάκι.. Η συνεργασία αυτή, δεν είναι απλά, ένα μουσικό συναπάντημα. Είναι όλα όσα κρύβει η ψυχή μας.


Πιάνο, Πλήκτρα, Ενορχήστρωση: Γιώργος Τσοκάνης

Κρουστά, Τύμπανα: Λάμπρος Κουνενής

Μπουζούκι, Κιθάρα: Δημήτρης Σαββαΐδης

Κόντραμπάσο: Θανάσης Σοφράς



Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.