“ΝΤΙΒΕΣ – BACKSTAGE” στο ΕύΠολις-art

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τι κοινό έχουν ο Σαίξπηρ με τον Ελύτη;

ο Τένεσσι Ουίλλιαμς με τον Ταχτσή;

ο Κοκτώ με τον Λόρκα;

ο Παλαμάς με τον Τσέχωφ;

ο Χριστιανόπουλος με τον Ίψεν;

 

«Μα πόσο εύκολα γλιστράνε οι λέξεις απ’ το στόμα σας; Μιλάτε σαν να παίζετε στο θέατρο, φέρεστε σα να είστε τραγικές ηθοποιοί, τραγικές ηρωίδες ανώτερες από τις άλλες γυναίκες. Σαν να είσαστε οι ρόλοι.» (Απόσπασμα από το έργο)

Στο έργο «Ντίβες_Backstage», τρεις ντίβες του Θεάτρου στο καμαρίνι τους μπλέκουν την αλήθεια με το ψέμα, τους ρόλους με τη ζωή και στήνουν ένα παιχνίδι γεμάτο ίντριγκες, εξομολογήσεις, εγωισμούς που τις οδηγούν στην ανακάλυψη του κοινού τους παρελθόντος, αλλά και στην αποκάλυψη του πάθους τους για τον ίδιο άντρα. Μιλούν μέσα από ρόλους που έχουν παίξει ή που θα ήθελαν να έχουν παίξει είτε για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, ή κάνοντας πρόβα, ή παίζοντας κάποιον ρόλο και επιθυμώντας να εγείρουν συγκεκριμένα συναισθήματα στους γύρω τους.

Υπάρχει μια διαρκής κίνηση ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, στην λογική και την παράνοια, τον ρεαλισμό και την ποίηση, στο παρελθόν και στο παρόν.

«Ο Θεός είναι παντού», λέει η μία ντίβα.  Μα αλήθεια έχουν Θεό αυτές οι γυναίκες; Και ποιος είναι ο Θεός τους; Σε αυτό το αδιάκοπο ανταγωνιστικό παιχνίδι ποια ντίβα τελικά θα επικρατήσει;

Ο μαγικός κόσμος των παρασκηνίων, τα μυστικά των καμαρινιών, και όλα αυτά που συμβαίνουν εν’ ώρα παράστασης μακριά από τα βλέμματα των θεατών, ζωντανεύουν επί σκηνής με αμέριστη αγάπη στον λόγο, στα κλασικά κείμενα και στον κόσμο του θεάτρου.

Στο κείμενο υπάρχουν εμβόλιμα τριανταένα αποσπάσματα από την παγκόσμια δραματουργία και λογοτεχνία. Οι Ντίβες μιλούν μέσα από τα κείμενα των: Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Χ. Ίψεν, Τ. Ουίλιαμς, Ζ. Ανουίγ, Λόρκα, Έντγουαρντ Άλμπι, Οδυσσέα Ελύτη, Ν. Χριστιανόπουλο, Ρ. Φασμπίτερ, Κ. Ταχτσή,  Όσκαρ Ουάλιντ, Αντον Τσέχωφ, Κ. Παλαμά, Αύγουστο Στρίμπερκ, Τόμας Μαν, Ζ. Κοκτώ.


Συντελεστές:

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Έφη Γεωργάκη

Εικαστική Επιμέλεια – Σκηνικά: Μαίρη Νταγιαντά

Μουσική: Γιάννης Γιάννακας

Φωτογραφία: Gabriel Κoutoulias

Φωτισμός – Ήχος: Μάριος Γιάννακας

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Εύα Κεχαγιά, Μαρία Μανωλοπούλου, Μαρία Πλυτά

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή  στις 20:30 , μέχρι τις 21 Απριλίου.

Τιμές εισιτηρίων: 10,00 euro κανονικό, 8,00 euro με κάρτα ανεργίας .


Παραγωγή: ΕύΠολις-art


Τηλ. Κρατήσεων: 2155451110 -6980529535

Προαγορά εισιτηρίων με κατάθεση στον λογαριασμό GR12017 2093 0005 0930 8824 9867 Τράπεζα Πειραιώς.


ΕύΠολις-art

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Έγγελη 10 Ν.Κόσμος Αθήνα τηλ. 2155451110 – 6980529535

ww.eupolis.net e-mail: info@eupolis.net

ww.eupolis.net

 

{youtube}A3Xll5XyXlI{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.