Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας είναι Ισχυρές…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ελλάδα δεν είναι απροστάτευτη χώρα. Έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που διατηρούν στο ακέραιο την επιχειρησιακή τους ικανότητα», ήταν το μήνυμα του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη προς την Ομογένεια των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφο – με αφορμή τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό πάνω από το Αγαθονήσι – είπε πως «η πρόθεση της Ελλάδας είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούνται για να λειτουργούν αποτρεπτικά και να διατηρούν την ειρήνη στην περιοχή, αλλά αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν».

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν καθημερινά την ετοιμότητά τους.

«Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτές, δείχνουν πόσο ισχυρές και σοβαρές είναι. Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις ένα πόλεμο, αλλά να μην κάνεις πόλεμο».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη από τις 27 έως 29 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, είπε πως κάθε τόσο εξαγγέλλει και κάτι καινούργιο το οποίο δεν στηρίζεται πουθενά και επιδεικνύει καθημερινά το πόσο επιθετική είναι.

«Από τη μία θέλει να διακηρύττει ότι θέλει να έχουμε καλές σχέσεις και να μην υπάρχει ένταση στην περιοχή κι από την άλλη την πυροδοτεί. Εμείς κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε ισορροπίες στην περιοχή και να μην ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις προκλήσεις, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι κάποιο θερμό επεισόδιο. Ανησυχούμε βέβαια για την πρόκληση ενός ατυχήματος, το οποίο θα έχει ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Δηλαδή μπορεί να προκληθεί μία κλιμάκωση την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις».

Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ενώ κι ο ίδιος είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός ‘Αμυνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία αυτή θα πάει καλά, γιατί οι προθέσεις κι από τις δύο πλευρές δείχνουν να είναι προς αυτή την κατεύθυνση, όμως συνέστησε υπομονή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.