Αρχειοθετήσεις και κλήσεις για την Novartis…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Εισαγγελία Διαφθοράς  αναμένεται να αρχειοθετήσει και άλλους φακέλους πολιτικών για την επίμαχη υπόθεση της Novartis, με πρώτο αυτόν του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο   η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε κλήση και στον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, αλλά όχι για την υπόθεση Novartis. Η κλήση του αφορά την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, ενώ αντίστοιχα και σε αυτή την περίπτωση έχει δοθεί άδεια από τη Βουλή.

Μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την οποία ζήτησε και ο ίδιος, απεστάλη κλήση στον πρώην υπουργό Υγείας για να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας που του έχει αποδοθεί μετά και τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από πλευράς του, αρνείται την κατηγορία και κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση» με ενδείξεις που παρουσιάζουν κενά για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει το υπόμνημα του.
Η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.