Πάνω από πενήντα παραγωγές φιλοξενεί τη φετινή σεζόν το θέατρο “Μπάντμιντον”, υπό τον γενικό τίτλο “Το εισιτήριό σου στον κόσμο”

theatro_badminton_voca_people
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μουσική, χορό, θέατρο, μιούζικαλ, βαριετέ, φεστιβάλ μαγείας, όλα τα περιλαμβάνει η καλλιτεχνική βεντάλια του εν λόγω πολυχώρου πολιτισμού.

“Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η αξία των πολιτιστικών αγαθών ανεβαίνει. Χρειαζόμαστε τον πολιτισμό περισσότερο τώρα παρά ποτέ. Και, ευτυχώς, η τέχνη και η δημιουργία δεν σταματούν στην ύφεση. Εχει αποδειχτεί πως στις δυσκολότερες συνθήκες ο πολιτισμός, το θέατρο, οι τέχνες, η μουσική δεν σταματούν να ανθούν”, σημειώνει ο Μιχάλης Αδάμ.

Πολλές παραστάσεις, με βαρύτητα στις συνεργασίες, μικρότερης χρονικής διάρκειας και με αξιοποίηση νέων χώρων στο υπάρχον κτίριο, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της σεζόν, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες κι ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, συνεχίζεται το Βαριετέ, δίνεται βήμα έκφρασης σε νέες θεατρικές ομάδες με το Backstage Festival στο πίσω μέρος της σκηνής του θεάτρου που έως τώρα ήταν αποθήκη, ενώ στο Φουαγιέ του θεάτρου παρουσιάζεται μία εικαστική παράσταση (“Αυτό το παιδί” του Ζοέλ Πομερά).

Φιτζέραλντ

Η ζωή της Ελα Φιτζέραλντ ζωντανεύει στη σκηνή στο “ΕLLA-The musical”

“Ella the Musikal”, ένα μιούζικαλ-αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο της “Πρώτης κυρίας του τραγουδιού”, της μεγάλης τραγουδίστριας της μαύρης μουσικής Ελα Φιτζέραλντ, ξεχωρίζει στον
προγραμματισμό, μαζί με την παρουσία του Γιούρι Γκριγκoρόβιτς, του οποίου θα δούμε την ιστορική χορογραφία “Σπάρτακος” μαζί με τη “Λίμνη των κύκνων” από τα Μπαλέτα Γκριγκορόβιτς. Τα Μπαλέτα Μπεζάρ θα παρουσιάσουν τρεις χορογραφίες, η μία και σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Το ρωσικό μπαλέτο “Grand Moscow Classical Ballet” επιστρέφει με την “Κυρία με τις Καμέλιες” του Βέρντι. Ακόμη ένα ιστορικό μιούζικαλ, το “Aint’ Misbehavin”, μας μεταφέρει στην εποχή που το Χάρλεμ χόρευε σουίνγκ και το Κότον Κλαμπ ξενυχτούσε κάθε βράδυ.

Χορός στον πάγο από τα μπαλέτα στον πάγο της Αγίας Πετρούπολης, τα οποία παρουσιάζουν τη “Σταχτοπούτα” του Σεργκέι Προκόφιεφ. “Δον Κιχώτης” από τα “Aυτοκρατορικά Μπαλέτα της Μόσχας”, “Ζιζέλ” από το θέατρο “Στανισλάφσκι” της Μόσχας, “Καρυοθραύστης” από το Μπαλέτο της Οπερας του Κιέβου και Φεστιβάλ Μαγείας αποτελούν μερικές ακόμη παραγωγές. Οι Κοζάκοι της Ρωσίας, το Μαύρο Θέατρο της Πράγας “Image”, οι “Σαολίν”, “The Voka People”, “ABBAmania”, “Αστέρια του Γουέστ Εντ”, με τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα αλλά και ο Αρτούρο Μπρατσέτι, ” ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης γρήγορης αλλαγής κοστουμιών του αιώνα”, δίνουν ραντεβού στη σκηνή του “Μπάντμιντον”. Μαζί τους ο Μίμης Πλέσσας, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, αφιερώματα στους Σ. Βέμπο, Ρ. Εσκενάζυ, Απ. Καλδάρα, Μ. Ρασούλη, Ν. Γούναρη κ.ά., τα θεατρικά “Αμλετ”, “Ντενεκεδούπολη”, “Φαύστα”, “Αγγέλα Παπάζογλου”, “Το κτήνος στο φεγγάρι” και η “Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια”, που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του θεάτρου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.