Ο Νίκος Ρωμανός σε λίγες ημέρες θα είναι ελεύθερος….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ελεύθερος ο Νίκος Ρωμανός, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Το Πεντεμελές Εφετείο μείωσε την ποινή του Νίκου Ρωμανού από 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη, καθώς του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές. Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στον νεαρό κατηγορούμενο για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Νωρίτερα, ο Αρειος Πάγος είχε αναγνωρίσει στον Νίκο Ρωμανό ελαφρυντικό με βάση τη διαγωγή του στις φυλακές. Στη συνέχεια η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στο Εφετείο, το οποίο και εξέδωσε την σημερινή απόφασή του που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Ν. Ρωμανού.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Ν. Ρωμανού, Θ. Μαντάς, εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Το δικαστήριο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές». Ακόμη, ο κ. Μαντάς τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική, διότι εκτός του ότι ανοίγει τον δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά.
Γιατί μπήκε στη φυλακή ο Νίκος Ρωμανός

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 για απόπειρα ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Για τις πράξεις του αυτές καταδικάστηκε σε 11 κάθειρξη καθώς δεν συνδέθηκαν με τους Πυρήνες της Φωτιάς και ο Ρωμανός αθωώθηκε για την κατηγορία της συμμετοχής του στη συγκεκριμένη οργάνωση. Επίσης ο Ρωμανός είχε καταδικασθεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012 στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου.
Ο Γρηγορόπουλος, ο γάμος στη φυλακή και το ΤΕΙ

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν στο πλευρό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκείνο το μοιραίο βράδυ στα Εξάρχεια που ο 15χρονος έπεφτε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, παντρεύτηκε στη φυλακή, ενώ αφού ολοκλήρωσε το σχολείο μέσα στις φυλακές, μπήκε και στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου φοιτά στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει περάσει περίπου 20 μαθήματα.
Πηγή: iefimerida.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.