Τελευταίες παραστάσεις για το έργο η “Απαγωγή της Τασούλας”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τις  δύο τελευταίες παραστάσεις για την «Απαγωγή της Τασούλας» της πολύκροτης υπόθεσης που απασχόλησε το 1950 την Κρήτη, σε σύγχρονη έμμετρη μυθιστορία, παρουσιάζει θίασος, σήμερα Τετάρτη 19 και αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου με ώρα έναρξης την 9η βραδινή, στο «θέατρο Σταθμός» Βίκτωρος Ουγκώ 55, Στάση Μετρό Μεταξουργείο. ( τηλ. Κρατήσεων 210 5230267)

Το έργο γραμμένο σε έμμετρο στίχο, στα πρότυπα τραγωδιών και των μυθιστοριών τη Κρητικής Αναγέννησης, στηρίχθηκε  σε ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα το 1950 στην Κρήτη, όπως είναι αποτυπωμένο στο ομώνυμο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη, για την απαγωγή της Τασούλας από τον Κώστα.

 

Η δραματουργία παρακολουθεί την βαθμιαία αναγωγή της περιπέτειας δυο νέων, στο ύψος μιας μυθιστορίας σαν κι αυτή του Ερωτόκριτου, ή μιας τραγωδίας όπως το «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», εστιάζοντας στην καταφανέστατη ανάγκη του μετεμφυλιακού συλλογικού πνεύματος να κατασκευάσει, έστω και με τα πλέον συμβατικά υλικά, μια νέα ηρωϊκή μυθολογία και να γίνει μέρος της.

Ένας Ποιητής επιστρέφει, με την λήξη του πολέμου, από την εκούσια αυτοεξορία του, στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Συλλαμβάνει την ιδέα να «συνθέσει» ένα Ποίημα- ύμνο στον αληθινό Έρωτα, σε μια προσπάθεια να χτίσει πάνω στα ερείπια που άφησε πίσω του  ο πόλεμος μια νέα Μυθολογία: την Μυθολογία του Έρωτα και της Ζωής.

Ένα τυχαίο βλέμμα που αντάλλαξαν δυο νέοι κάποιο απόγευμα στον δρόμο, θα σταθεί αφορμή για εκείνον να τους χρίσει «ζωντανούς πρωταγωνιστές» της ιστορίας του.

Θα τους εξωθήσει να συναντηθούν και πάλι, να ερωτευτούν και να δράσουν με ηρωϊσμό, πάθος και αυταπάρνηση, ώστε να ξεπεράσουν –με την βοήθεια δυο έμπιστων φίλων– τα ανυπέρβλητα εμπόδια που θα συναντήσουν από τις οικογένειές τους μέχρι να ενωθούν.

Η ιστορία τους –με την συμβολή του Ποιητή– θα ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του ιδιωτικού, θα γίνει Μύθος στα στόματα και στην σκέψη των «κοινών θνητών».                     Στο έργο πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καπετανάκος, Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου, Νικολής Αβραμάκης, Κων. Μάρκελλος. Κείμενα: Κων. Μάρκελλος, Μουσική: Νίκος Ξυδάκης, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν βάλει την σφραγίδα τους για την επιτυχή παρουσίαση αυτού του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.