Από το μηδέν η αναζήτηση υποψηφίου για την Κομισιόν

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Στρίβειν» δια της αναβολής. Οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μη μπορώντας να συμφωνήσουν στην υποψηφιότητα Βέμπερ, δίνουν και πάλι ραντεβού στις 30 Ιουνίου. Οργισμένη η Μέρκελ για το αδιέξοδο.

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα η Άνγκελα Μέρκελ έμπαινε στο χώρο των συνεντεύξεων με σοβαρό πρόσωπο. Ίσως να ήταν το προχωρημένο της ώρας μετά από διαπραγματεύσεις πολλών ωρών για το ποιος θα διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Ίσως όμως επειδή θα έπρεπε να ανακοινώσει το αποτέλεσμα αυτών των δύσκολων διαπραγματεύσεων – κάθε άλλο παρά ευχάριστο για τη Γερμανία.

Δεν έπιασε καν το όνομα του Βέμπερ στο στόμα της

«Δεν υπάρχει πλειοψηφία για έναν από τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων» έσπευσε να ανακοινώσει η γερμανίδα καγκελάριος. «Επ’ αυτού ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κορυφής Ντόναλντ Τουσκ, θα πρέπει τώρα να εξετάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Οι δημοσιογράφοι έκαναν επίμονες ερωτήσεις για το εάν συνεχίζει να στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά η Μέρκελ αποφεύγει ακόμη και να τον ονοματίσει. «Ο Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε για την κατάσταση, θα πρέπει να την λάβουμε υπόψη, πρόκειται για διάγνωση που μας θέτει προ προκλήσεων». Με άλλα λόγια, η γερμανίδα καγκελάριος δεν φαίνεται να δίνει σχεδόν καμιά ελπίδα στον Βέμπερ για να αναλάβει το κορυφαίο αυτό αξίωμα στην ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.