Στρατηγικές Επιλογές Επιβίωσης του Ελληνισμού | Νίκος Ιγγλέσης | Εκδόσεις “Στοχαστής”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Στοχαστής» το βιβλίο του δημοσιογράφου  Νίκου Ιγγλέση «Στρατηγικές Επιλογές Επιβίωσης του Ελληνισμού».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για τις κρίσιμες περιόδους επιβίωσης  που διανύει  ο Ελληνισμός στη Νεότερη Ιστορία του.

Αυτό που διακυβεύεται είναι αν οι δύο κρατικές οντότητες του ελληνικού έθνους – Ελλάδα και Κύπρος – θα επιβιώσουν στο σημερινό πολυπολικό, άναρχο και ανταγωνιστικό κόσμο ή θα καταστούν αναλώσιμες και ουσιαστικά θα υποταχθούν και θα διαλυθούν από υπέρτερες δυνάμεις.

Από τη μια πλευρά,το γερμανικό Δ΄ Ράϊχ και το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο υλοποιώντας τις επιταγές  της παγκοσμιοποίησης, μέσω της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, καταστρέφουν την παραγωγική βάση και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Καταστρέφουν, δηλαδή, την ικανότητά της να αντισταθεί. Από την άλλη πλευρά η νέο-οθωμανική και αναθεωρητική Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την ελληνική αδυναμία, προωθεί τη γεωγραφική συρρίκνωση του Ελληνισμού στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Αμφότεροι απεργάζονται την ολοκληρωτική ήττα και την υποταγή των Ελλήνων στα γεωπολιτικά συμφέροντά τους. Η διαδικασία αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η ουσιαστική χρεοκοπία το 2010, μέσα στην Ευρωζώνη, οδήγησε στην οικονομική καταστροφή που επέφεραν τα Μνημόνια, στη συνέχεια αυτή προκάλεσε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, για να ακολουθήσει νομοτελειακά η εθνική αποδόμηση και παρακμή. Όλοι οι συντελεστές ισχύος του Ελληνισμού καταρρέουν με γεωμετρική πρόοδο.

Η  παραχώρηση της νομισματικής ανεξαρτησίας, η αέναη δουλεία ενός δυσθεώρητου συναλλαγματικού χρέους, η καταστροφή της παραγωγής βάσης, η διαρκής λιτότητα, η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, η ξένη εξάρτηση από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και οι απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απαιτούν μια συνολική θεώρηση και δράση, πριν να είναι πολύ αργά για την επιβίωση του έθνους των Ελλήνων.

Το βιβλίο προλογίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ του  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΡΙΒΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1. ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

2. Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

3. Η ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ

4. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

5. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

5.1 Ο Γόρδιος Δεσμός του χρέους

5.2 Τα χαρακτηριστικά του χρέους

6. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

6.1 Η μάχη της Αγγλίας

6.2 Η μάχη της Αμερικής

6.3 Η μάχη της Γαλλίας

6.4 Η μάχη της Γερμανίας

6.5 Η μάχη της Ιταλίας

7. Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

7.1 Το σχέδιο της ανασυγκρότησης

7.2 Η χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης

7.3 Επενδύσεις και εγχώρια ζήτηση

7.4 Ε.Ε. και δασμοί

8. ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

8.1 Η τουρκική επιβουλή

8.2 Ελληνικά ή ευρωπαϊκά σύνορα;

8.3 Εθνικισμός ή ισλάμ;

8.4 Η Κύπρος

8.5 Η Μακεδονία

8.6 Η Συμφωνία των Πρεσπών

8.7 Η Αλβανία

9. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

9.1 Ο τουρκικός υβριδικός πόλεμος

9.2 Οι στρατηγικές μειονότητες ως εθνική απειλή

9.3 Η αφομοίωση των μεταναστών

10. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

10.1 Η προπαγάνδα

10.2 Το πολιτικό σύστημα

10.3 Οι δυνάμεις της Αντίστασης

10.4 Το Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο

11. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ


Που θα βρείτε το βιβλίο:

1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν το βιβλίο (αξίας10 ευρώ – 200 σελίδων) από τα γραφεία των εκδόσεων “ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ” – Μαυρομιχάλη 39 Αθήνα – καθημερινά Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις 11π.μ. έως τις 3 μ.μ. ή να το παραγγείλουν στο τηλέφωνο 210-3601956 ή στο e-mail: info@stochastis.gr και θα τους σταλεί με αντικαταβολή.

2. Απ’ όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων. Στην περίπτωση που κάποιο βιβλιοπωλείο δεν έχει προμηθευτεί το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε σ’ αυτό και θα το αγοράσετε σε λίγες μέρες. Το βιβλιοπωλείο θα το προμηθευτεί από τις εκδόσεις “ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ”.

3. Μπορείτε να το αγοράσετε ηλεκτρονικά, πληρώνοντας με την κάρτα σας, από μεγάλα βιβλιοπωλεία που κάνουν πωλήσεις e-shop.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.