Υπο έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο χθες το βράδυ. Η φωτιά αρχικά είχε κατεύθυνση προς την θάλασσα ,αλλά με την αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων κινδύνευσαν περιοχές  με κατοικίες. Αμέσως ο Δήμαρχος Καρύστου κ.Λευτέρης Ραβιόλας έδωσε εντολή και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κατοικίες γύρω απο τα χωριά Μετόχι και Αετό. 
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν την μάχη με τις φλόγες .
Στην Κάρυστο βρέθηκε το πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα. Συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια βρίσκονται στην περιοχή, όπου η φωτιά έκαιγε με μεγάλη ένταση, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, που ήταν άνω των έξι μποφόρ μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Με εντολή του δημάρχου Καρύστου, είχαν εκκενωθεί προληπτικά κατοικίες από τους οικισμούς γύρω από τα χωριά Μετόχι και Αετό. Υπάρχουν διάφορα διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή (κοντά στον οικισμό Μπούρος) και εξαιτίας των ανέμων στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι βρίσκονται εκεί. Συνολικά 15 άτομα οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο όπου και παραμένουν μέχρι να σβηστεί εντελώς η φωτιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.