Πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας με 283 ψήφους.  Εκτός από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του Συριζα,  του Κινήματος Αλλαγής, οι βουλευτές της ‘Ελληνικής Λύσης’ και οι βουλευτές του ‘Μέρα 25’. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν  λευκό.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής  είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων το 2000.

Διετέλεσε δήμαρχος Κηφισιάς (1994-1998). Προηγουμένως εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 1990 δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα (1981-1990) και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας (1989- 1990). Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από τον Οκτώβριο του 1990 έως τον Σεπτέμβριο του 1993. Επίσης ήταν συντάκτης του περιοδικού “Βιομηχανική Επιθεώρηση” ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 1997 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων νέων Ευρωπαίων πολιτικών.

Σε πρακτικό και λειτουργικό επίπεδο πάντως, πρώτη ενέργεια του Κώστα Τασούλα αμέσως μετά την εκλογή του θα είναι η επίσπευση των διαδικασιών για τη συγκρότηση των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση έναρξη του νομοθετικού έργου.

Υπό αυτο πρίσμα, αν και ειθισται η διαδικασία να εκκινεί μετά το πέρας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι πληροφορίες θέλουν τον κ.Τασούλα να αποστέλλει σήμερα το μεσημέρι επιστολή στα κόμματα, για να υποδείξουν τους βουλευτές που επιθυμούν να μετάσχουν στις αρμόδιες επιτροπές έως τη Δευτέρα, ώστε αυτές να συγκροτηθούν την Τρίτη, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου την προσεχή Τετάρτη και την έναρξη συζήτησής του την Πέμπτη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.