“Γιατρός με το Στανιό” του Μολιερου σε σκηνοθεσια Γιώργου Ματαράγκα | Περιοδεία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Γιώργος Ματαράγκας επιστρέφει σκηνοθετικά με την κωμωδία  του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό». Τον κομβικό ρόλο του Σγαναρέλου θα υποδυθεί ο Πέτρος Ξεκούκης.

Παίζουν επίσης: Ευτυχια Φαναριωτη – Ρεα Τουτουνζη,  Πετρος Πετρου, Χρηστος Ιντζεογλου, Γιωτα Βερουχη  και   Γιώργος  Ματαράγκας

Η παράσταση θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και Κύπρο. H πρώτη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή, 28/7  στον  Μ. Πεύκο και την επόμενη μέρα , 29/7 στην Γλυφάδα. θα ακολουθήσουν παραστάσεις  όλο τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε  Βιλλια Αττικης, Μεγανησι, Π.Φαληρο, Ν.Σμυρνη, Ιλιον κ.α Ο θιασος θα περιοδευσει και στην Κύπρο .. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

“Γιατρός με το Στανιό”.

Το συνεχόμενο γέλιο και οι ξεκαρδιστικοί διάλογοι είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του έργου. Πέρα από την κριτική για τους γιατρούς της εποχής του, που είναι καίρια και δηλητηριώδη, το έργο σατιρίζει και την αιώνια ευπιστία, αμορφωσιά και βλακεία της κάθε κοινωνίας, που είναι έτοιμη να χάψει ότι της πλασάρει ο κάθε επιτήδειος.

O Μολιερος υπηρξε μια χαρισματικη μεγαλοφυία που με δυναμη, τολμη και φαντασια…εκρινε και συχνα χλευαζε τα αδιεξοδα  της εποχης του..Πισω από τις λιιβρεες , τις περουκες ,τα σκαρπινια με τους φιογκους και τις ρεβεραντζες  κρυβεται ο αιωνιος ανθρωπος με τις αδυναμιες του και τους πειρασμους του

Ο  “Γιατρός με το στανιό” είναι  μια ξεκαρδιστική κωμωδία, με απροσμενες  καταστασεις και παρα… παρα  πολύ γελιο

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Στον ρολο του Σγαναρελου  ο Πετρος Ξεκουκης

Ευτυχια Φαναριωτη – Ρεα Τουτουνζη

Πετρος Πετρου – Χρηστος Ιντζεογλου

Γιωτα Βερουχη  και ο  Γιώργος  Ματαράγκας

Συντελεστές:

Σκηνοθεσια  :   Γιωργος Ματαραγκας

Σκηνικά – Κοστούμια :  Παναγιώτης Μανίκας

Μουσική επιμελεια :  Αποστολης Σταυρου

Φωτισμοί :       Παναγιωτης Ψυχας

Φωτογραφιες : Κωστας Δελχας


Πρόκειται για μια κωμωδία που απευθύνεται σε ολη την οικογένεια και σε ολες τις ηλικίες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.