Τι θα δουμε τη νέα θεατρικη σεζόν στο “Θέατρο Κάτω απ τη Γέφυρα”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Θέατρο Κάτω απ΄τη Γέφυρα, φέτος μπαίνει στον 23ο χρόνο λειτουργίας του. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης  Νίκος Δαφνής, και δημιουργός του θεάτρου, τον Οκτώβριο του 1996, μπαίνει για πρώτη φορά στο χώρο κάτω από την οδογέφυρα  της πλατείας του ηλεκτρικού σταθμού του Φαλήρου, και αρχίζει το προγραμματισμό παραστάσεων αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου.

Λίγους μήνες μετά ο Νίκος Δαφνής,  χτυπάει ο ίδιος με το χέρι του, το τρίτο κουδούνι και η πρώτη παράσταση του «Θεάτρου Κάτω απ΄ τη Γέφυρα» σηματοδοτεί την αρχή μιας σημαντικής θεατρικής εστίας στον Πειραιά, που πέραν των διαφόρων προβλημάτων που δημιουργούνταν κατά καιρούς, είναι ακόμα εκεί και με την ίδια αγωνία προγραμματίζει κάθε χρόνο, το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου.

Το «Θέατρο Κάτω απ τη Γέφυρα» για τη θεατρική σεζόν 2019 -2020, έχει προγραμματίσει τέσσερις παραγωγές για ενήλικες και μια παραγωγή για τους μικρούς μας φίλους.

Από 1η Δεκεμβρίου στην  Κεντρική σκηνή του θεάτρου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορα στη χωρα μας το έργο της  το έργο της ανατρεπτικής Βρετανίδας Caryl Churchill, «CLOUD NINE» (Στον έβδομο ουρανό) σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή. Η μετάφραση, είναι της Μαρλέν Γεωργιάδη,  που έφυγε από τη ζωή  πριν πέντε χρόνια. Παράσταση η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της. Το σκηνικό χώρο θα κοσμήσουν έργα του διεθνούς φήμης εικαστικού Κωστή Γεωργίου.   Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Κων/να Σαραντοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Χριστίνα Σιώμου κ.ά.

Το «CLOUD NINE» (Στον έβδομο ουρανό) είναι γραμμένο το 1979, στον απόηχο της νομιμοποίησης της ομοφυλοφιλίας στην Αγγλία, απέσπασε εξαιρετικά αντιφατικές κριτικές όπου κι αν παίχτηκε.

Ίσως σ’ αυτό να συνέτεινε και η «ιδιαίτερη» φόρμα του έργου, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ξεκαρδιστική κωμωδία, αν δεν αναδείκνυε την οδύνη της καταπιεσμένης libido, που σπαράζει μια υποκριτικά συντηρητική κοινωνία.(από την 7η Ιανουαρίου) To έργο του ΕΡΜΟΛΑΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

«ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΑΛΑ ΠΑΩ?»

Είσαι μοναδικός! Η ζωή είναι ωραία! Πίστεψε στον εαυτό σου και όλα μπορούν να συμβούν!

Πώς όμως αγαπάς τον εαυτό σου? Πώς πιστεύεις σε αυτόν? Πώς ανακαλύπτεις την μοναδικότητα του?

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βασανίζουν την ηρωίδα του έργου αλλά και όλο τον κόσμο αιώνες τώρα. Σίγουρα την απάντηση την έχουν οι ειδικοί. Αλλά ποιοι είναι τελικά οι ειδικοί και ποιος έχει το κλειδί για το νόημα της ζωής?

Μια θεατρική παράσταση όπου γέλιο και συγκίνηση πάνε μαζί χέρι χέρι, εκεί όπου τα υψηλά νοήματα, η τέχνη, το αριστούργημα και η υπαρξιακή αγωνία μπλέκονται με το ψαλίδι ενός κουρέα  και τα γαριδάκια ενός παιδιού και ο καταξιωμένος μεγαλοφυής άνθρωπος του πνεύματος γίνεται σκόνη από τα λόγια ενός ταξιτζή πάνω στο τιμόνι.

Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Παίζουν: Καλή Δάβρη, Ερμόλαος Ματθαίου 

 

Στην «Παιδική» σκηνή  (από την Κυριακή 3η Νοέμβρη)

θα παρουσιάσουμε το αριστούργημα του Michael Ente

«Το αλκοολικοσαταναρχαιολογικόψευτομεγαλοφυές μαγικό φίλτρο»

(Σε ελεύθερη θεατρική μεταφορά του Γιάννη Θ. Οικονομίδη)

Από τη μια, οι δυνάμεις του κακού, που επιδιώκουν  την καταστροφή του κόσμου.

Όπλα τους η μόλυνση του περιβάλλοντος, η υπερκατανάλωση, η απληστία …

Κι από την άλλη, η φύση που αντιστέκεται. Ο πλανήτης, μπορεί και πρέπει να σωθεί.

Τα ζώα και τα πουλιά, ενώνονται για να ακυρώσουν τα σχέδιά τους. Συμπαραστάτες τους, οι μικροί (και όχι μόνο) θεατές που συμμετέχουν ενεργά, στη δράση.

Γιατί γι’ αυτό το σκοπό, όλοι έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν.


Η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου και η μουσική του Σάκη Τσιλίκη.

Τα κοστούμια της Γιοβάννας Πρασίνου και η χορογραφία της Μυρσίνης Καταλειφού. Τα video του Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Κων/να Σαραντοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Οδυσσέας Κιόσογλου κ.ά.

Το σκηνικό χώρο θα επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης εικαστικός Κωστής Γεωργίου.


 

Στον «Πίσω Χώρο» (από τις 26 Οκτώβρη, για 10 παραστάσεις) θα επαναλάβουμε το αριστούργημα του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού Donald Margulies  «Ο χρόνος σταματά» (Time stands still)

Η παράσταση, αποθεώθηκε από το κοινό (14 sold out)  και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τους κριτικούς, θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο (9 μ.μ.) και Κυριακή (7 μ.μ.).

Μετάφραση, Ελένη Ρεπούσκου. Σκηνοθεσία, Νίκος Δαφνής.

Σκηνικό, Δέσποινα Βολίδη. Βοηθ. σκην. – Μουσική επιμ., Κων/να Σαραντοπούλου. Video, Γιώργος Γιαννακόπουλος. Φωτισμοί, Mπάμπης Αρώνης.

Ερμηνεύουν: Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα, Χριστίνα Σιώμου.


 

 

Και από τις αρχές Φλεβάρη 2020  (σε ημέρες που θα ανακοινώσουμε σύντομα) Το … αχαρακτήριστο «Σημεία και … κέρατα» της Ρία Παπά (ψευδώνυμο) σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή

Μια ξεκαρδιστική σάτιρα ενός τρόπου ζωής (που η συγγραφέας φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά) και παράλληλα ένα έργο βαθιά κοινωνικό και οδυνηρά πολιτικό.

Μουσική επιμέλεια – κοστούμια: Κων/να Σαραντοπούλου. Video: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Ο Κώστας Κλάδης θα ερμηνεύει όλους του αντρικούς ρόλους (και 1-2 γυναικείους) και η Κων/να Σαραντοπούλου, όλους τους γυναικείους.

Τον βασικό ρόλο ερμηνεύει η … (εφτασφράγιστο μυστικό).ΘΕΑΤΡΟ  «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

www.katoapotigefyra.gr

info@katoapotigefyra.gr


Πληροφορίες: 210 4816200  (09:00 – 15:00 Δευτ.-Παρ.)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.