Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία – Κατέρρευσε οροφή αεροδρομίου και σπίτια

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία, το μεσημέρι της Πέμπτης, μεταξύ Σμύρνης και Αττάλειας.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 52 χιλιομέτρων ανατολικά του Ντενιζλί, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές να απομακρυνθούν από αυτά. Σύμφωνα με τη δήμαρχο της Μποζκούρτ, Mπιρσέν Τσελίκ, τραυματίστηκαν άτομα κι έχουν καταρρεύσει κτίρια, που σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ είναι κυρίως παλιά σπίτια, ενώ στην περιοχή σπεύδουν ομάδες διάσωσης και ήδη έχουν αρχίσει προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων. «Υπάρχουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, αντιμετωπίσαμε σεισμό που διήρκεσε 15-20 δευτερόλεπτα, καταστράφηκε ακόμη και ο τοίχος του γραφείου μου, γνωρίζω έως τώρα για τραυματίες όχι για απώλεια ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος.

Πληροφορίες από το Ντενιζλί αναφέρουν ότι κατέρρευσε η οροφή του αεροδρομίου Τσαρντάκ καθώς και ένα σπίτι.

Ο δήμαρχος του Νεντιζλί, Οσμάν Ζολάν, είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο της πόλης. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σεισμός 4,8 Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στα τουρκικά παράλια, βορειοανατολικά της Σάμου. Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στη Σάμο, όσο και στη Χίο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.