Πέθανε η ξεγνοιασιά μας…Ο Πίτερ Φόντα δεν είναι πια εδώ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

”Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία» Ελευθερος μέχρι το τέλος ο Πίτερ Φόντα ,και μ΄αυτόν τον τρόπο τον αποχαιρέτησαν και τα μέλη της οικογένειάς του όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και οτι θέλει να βάλει ο νού σας για αυτόν τον εξαίσιο άνθρωπο που έφυγε απο τη ζωή στα 79 του χρόνια χτυπημένος απο τον καρκίνο.

”Μπήκε” και ”μπήκαμε” στη ζωή του το 1969 με την ταινία ”Ξένοιαστος Καβαλάρης”.Η εικόνα του εκείνη την εποχή πάνω στην Harley Davidson βαμμένη στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας  έγινε αφίσα   στα δωμάτια της νεολαίας του πλανήτη.Μια νεολαία που γέρασε μαζί του  χωρίς να την προδώσει   ποτέ

.Αντικοφορμίστας απο την αρχή της ζωής του ως το τέλος.Ο διάσημος Πίτερ έδινε συνέχεια αγώνες ως οικολόγος.Σε σημείο που το 2011 στο Φεστιβάλ των Καννών είχε χαρακτηρίσει τον τοτε πρόεδρο των ΗΠΑ προδότη κατηγορώντας τον για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίσθηκε τη μεγάλη διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.

Ο ωραίος  Πίτερ  γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1940 στη Νέα Υόρκη και ήταν μόλις 10 ετών όταν πέθανε η μητέρα του, Φράνσις Φορντ Σίμουρ. Η σχέση του Φόντα με τον διάσημο σκηνοθέτη και  ηθοποιό  πατέρα του Χένρι Φόντα δεν ήταν πάντα καλή. Ο ίδιος όμως είχε δηλώσει ότι είχαν έρθει πιο κοντά τα τελευταία  χρόνια πριν από τον θάνατο του Χένρι Φόντα, το 1982.Αντίθετα είχε μεγάλη αγάπη στην αδελφή του Τζέην Φόντα.

Η ταινία  «Easy Rider», σε σενάριο των Π Φόντα, Ντένις Χόπερ και Τέρι Σάουδερν, με πρωταγωνιστές τους δύο πρώτους και σε σκηνοθεσία του Χόπερ, . αναφέρεται στην αναζήτηση της ελευθερίας μέσω μιας οδύσσειας με μοτοσικλέτες στις μεγάλες εκτάσεις των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Είχε προταθεί τέσσερις φορές για Χρυσή Σφαίρα και είχε κερδίσει τις δύο: η πρώτη το 1998 ως καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία για το Ulee’s Gold και η δεύτερη το 2000 για τον Β’ ανδρικό ρόλο στην τηλεταινία The Passion of Ayn Rand.

Δημ.Γκ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.