Φωτιά στη Νέα Μάκρη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 2.17 τα ξημερώματα στη Νέα Μάκρη.Δύο μέτωπα ”δημιουργήθηκαν” σχεδόν ταυτόχρονα στις  περιοχές ,κάτω απο το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και στην Αγία Μαρίνα  σε δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα   καθώς και εθελοντές, αλλά και οχήματα ΟΤΑ. Από τις 6:30 το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από αέρος, με 3 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Στον οικισμό ο κόσμος, όπως και στις γύρω περιοχές, έχει βγει στους δρόμους παρακολουθώντας τα δύο μέτωπα, αλλά ως τα ξημερώματα δεν υπήρχε ζήτημα εκκένωσης, αφού η φωτιά κινούνταν παράλληλα με τα σπίτια. Οι καμπάνες ήχησαν ωστόσο για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους, καθώς η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ήταν προχωρημένη και τους έπιασε στον ύπνο.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. Κάτοικοι μάλιστα, είπαν πως είδαν ένα ύποπτο μηχανάκι να κατευθύνεται προς το Λιβίσι, όπου και ξέσπασε η φωτιά. Δεν θεωρούν τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.