Παρουσιάστηκε το προγράμματος του “Απο Μηχανής Θεάτρου”

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Η Εταιρία Θεάτρου “Εν Δράσει”, με ιδρυτές τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά και την ηθοποιό Άννα Ελεφάντη, το Σεπτέμβριο του 2017, στέγασε τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες στο «Από Μηχανής Θέατρο», έχοντας απώτερο στόχο να καθιερώσει ένα θέατρο με πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο.

Η βαθιά τους αγάπη για τις Τέχνες, δεν άργησε ν΄ αγγίξει και την καρδιά του θεατρόφιλου κοινού.  Δυο χρόνια λειτουργίας συνεπάγονται με δυο χρόνια γεμάτα επιτυχημένες παραγωγές…

 

Πολλές οι παραστάσεις και φέτος για το «Από Μηχανής Θέατρο». Το νέο πρόγραμμα του θεάτρου περιλαμβάνει σύγχρονα και  κλασικά έργα της ελληνικής και της ξένης δραματουργίας. Έργα που παίζονται για πρώτη φορά.  Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, αλλά και stand-up comedy.

Ήταν όλοι εκεί σήμερα στην παρουσίαση του προγράμματος. Συντελεστές, ηθοποιοί, εκπρόσωποι τύπου. Έτσι είθισται άλλωστε τον Σεπτέμβρη.

«Ο Απολογισμός για μας είναι πολύ θετικός.» προλόγισε η Άννα Ελεφάντη, «Αυτά τα δυο χρόνια προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ένα πολυσυλλεκτικό και πολυφωνικό ρεπερτόριο, με ευρεία γκάμα επιλογών  για τον θεατή. Βασικός μας στόχος ήταν να κάνουμε τον θεατή, να αναρωτιέται τι παραστάσεις παίζουν στον Από Μηχανής Θέατρο» τόνισε

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το Από Μηχανής Θέατρο ξεκίνησε ένα καινούργιο θεσμό, το Summer Stock Festival αλλά και τα Σεμινάρια υποκριτικής. Όπως  χαρακτηριστικά είπε η κυρία Ελεφάντη, «Αυτό που καταφέραμε πέρυσι, εκτός από το ρεπερτόριο,  ήταν η δημιουργία του σεμιναρίου  υποκριτικής, με τους Γιώργο Παλούμπη, Κώστα Φιλίππογλου και Δημήτρη Μυλωνά, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά. Για πρώτη φορά εισήγαμε το θεσμό του Summer Stock Festival. Αυτό ήταν μια ιδέα του Χρήστου Παρίδη με τον οποίο συνεργαστήκαμε.  Ο Στόχος μας δεν ήταν να μαζευτούν κάποιες ομάδες για να δείξουν τη δουλειά τους, αλλά να γίνει μια ακρόαση που θα σχημάτιζε δυο θιάσους που θα δούλευαν  πάνω στον Αριστοφάνη.»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δυο παραστάσεις που προέκυψαν από το Summer Stock Festival, είναι η “Θεσμοφοριάζουσες” και η “Λυσιστράτη”, και θα παιχτούν στην Κάτω Σκηνή του Θεάτρου, τέλος Σεπτεμβρίου.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν πέρυσι, θα συνεχίσουν για δεύτερη σεζόν, το έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, «Προσωπική Συμφωνία» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με πρωταγωνιστές τους Τσακίρογλου, Βαλαβανίδη, Μπουρδούμη. Το έργο του Anthony Shaffer, «Σλουθ» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Όπως επίσης και ο μονόλογος του Βασίλη Ρίσβα, «Το Φινιστρίνι» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με πρωταγωνιστή τον Αντίνοο Αλμπάνη. Για Τρίτη χρονιά θα συνεχίσει και η Stand up comedy του Σωτήρη Μεντζέλου «Ποιον Κοροϊδεύω»

Στο θέατρο της οδού Ακαδήμου 13, θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου, το βραβευμένο έργο του Κώστα Τσιάνου «Ζωή Χαρισάμενη» με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Λεμονή, της οποίας απονεμήθηκε το 1ο βραβείο Ερμηνείας γυναικείου ρόλου. Πρόκειται για μια παράσταση η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Θεσσαλικό Θέατρο και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές.

Από 2 εως 13 Οκτωβρίου η Ομάδα ΘΕΑΜΑ(Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), θα παρουσιάσει το έργο της Έφης Τούμπα.«Ερωτικον» σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου.

Από 9  Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, θα παίζεται ο θεατρικός μονόλογος του Hugo Claus «Ζιλ και η νύχτα» με τον Νίκο Χατζηπαππά.

Η αγαπημένη ηθοποιός Φαίδρα Δούκα, θα ανέβει τη σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου» με το έργο της  Geraldine Aron «Υπέροχο μου Διαζύγιο». Η σκηνοθεσία είναι του Κοραή Δαμάτη και θα κάνει πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00.

Το θεατρικό έργο «The River» του Jez Butterworth, που έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε Λονδίνο και Broadway, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 18 Οκτωβρίου 2019 στο  Από Μηχανής Θέατρο. Η Σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Θάνου και παίζουν οι ηθοποιοί, Μαρία Ζερβού, Μελίνα Κατσακούλη και Χρήστος Θάνος

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου («Άγριος Σπόρος», «Αόρατη ‘Ολγα», «Τα Μάτια Τέσσερα») το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004, από το ΥΠΠΟ ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο τον Νοέμβριο του 2019 σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Κρόμπας, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Το «Νυφικό Κρεβάτι» του Jan de Hartog, θα ανέβει  από  13 Νοεμβρίου στην Πάνω Σκηνή του  “Από Μηχανής Θεάτρου” σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου. Παιζουν Μαρία Προιστάκη και Γιώργος Χριστοδούλου.

Το εμβληματικό έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα» (1990) θα δούμε από 15 Ιανουαρίου, στην Πάνω  Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Πρόκειται για  ένα συγκλονιστικό έργο για την Ελλάδα που πεθαίνει και που έρχεται, για την τραγικότητα του αγεφύρωτου χάσματος, για την ανάγκη εύρεσης κοινών δεσμών. ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρούλα Πατεράκη,  Γιώργος Κέντρος, Πάρης Θωμόπουλος Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξανδρος Βάρθης

Στην Μεταμεσονύχτια σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου, θα κάνει πρεμιέρα την 1η Φεβρουαρίου η  «Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα. Η Σκηνοθεσία είναι του Τάσου Σαγρή.

Ο Απρίλιος στο Από Μηχανής Θέατρο, είναι αφιερωμένος στον του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο Δημήτρης Μυλωνάς, θα σκηνοθετήσει δυο από τα μεγαλύτερα έργα του Σαίξπηρ  «ΜάκμπεθΛαίδηΜάκμπεθ» και τη «Δωδέκατη Νύχτα»

Η πρώτη θα κάνει πρεμιέρα 21 Απριλίου με πρωταγωνιστές τους Άννα Ελεφάντη και ο Μελέτη Ηλίας και η δεύτερη παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου. Ο θίασος θα ανακοινωθεί αργότερα.

«Θεατρικό Εργαστήρι με τη Ζωή και τη Νεφέλη»

Επίσης από τον Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στο θέατρο «Από Μηχανής» για το παιδικό και εφηβικό θεατρικό εργαστήρι που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά! Θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά και εφήβους από 4 έως 16 ετών .

Στο τέλος του σχολικού έτους, κάθε τμήμα θα παρουσιάσει το δικό του έργο για γονείς και φίλους στη σκηνή του θεάτρου.

Θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι γνωριμίας με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Το εργαστήρι είναι ετήσιο και οι συναντήσεις μας είναι εβδομαδιαίες.

 

Έναρξη εγγραφών: 1η Σεπτεμβρίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες:

• (+30) 210 523 2097,  Ώρες επικοινωνίας : καθημερινά από 12:00 έως 22:00.

apomixanis.theatro@gmail.com


Προσφορά:

Εισιτήρια  8ευρώ

Το Από Μηχανής Θέατρο προσφέρει τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ.

Η προσφορά των 8 ευρώ ισχύει για την αγορά εισιτηρίων που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Μπείτε στο site του Από Μηχανής Θεάτρου www.amtheater.gr επιλέξτε τις παραστάσεις που σας ενδιαφέρουν και κλείστε τις θέσεις σας ή εξυπηρετηθείτε από το ταμείο του θεάτρου, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, καθημερινά 10πμ – 10μμ.

Πληροφορίες: 210.5232097

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.