Οργισμένη η Τουρκία με το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδος,Κύπρου και Αιγύπτου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με  οργισμένη,και προκλητική ανακοίνωση αντέδρασε η Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, με την οποία καταδίκαζαν τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απέρριψε το ανακοινωθέν, κάνοντας λόγο για αβάσιμους χαρακτηρισμούς. Μάλιστα στράφηκε ιδιαίτερα κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την Αθήνα για ανειλικρινή στάση απέναντι στην Τουρκία.
Επιπλέον, στη δήλωσή του ο Ακσόι κάλεσε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο να συμμορφωθούν με την «πραγματικότητα», καθώς, τόνισε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Σχέδια που δεν περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους δεν μπορούν να υλοποιηθούν διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ και υπογράμμισε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων στην ανατολική Μεσόγειο.
Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας

«Απορρίπτουμε απόλυτα τους αβάσιμους ισχυρισμούς αναφορικά με τη χώρα μας στην κοινή δήλωση της τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, που έγινε στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου.
Πηγή:iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.