BEING HUMAN – Ένα Project από το Flux Laboratory Athens ειδικά για δημοσιογράφους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η οποία γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε χρόνο, το Flux Laboratory Athens προσκαλεί δημοσιογράφους από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό project με τίτλο BEING HUMAN.

Η ιδέα προέκυψε από δύο Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή.  Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να συνενώσει διαφορετικές φωνές από το πεδίο της δημοσιογραφίας μέσα από τη συλλογή ιστοριών πάνω στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θέλοντας να αναδείξουμε την κρισιμότητα του θέματος και να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία, απευθύνουμε κάλεσμα στους δημοσιογράφους να παρουσιάσουν ένα άρθρο, ένα πόνημα που έγραψαν στο παρελθόν – ανεξάρτητα αν έχει δημοσιευτεί ή όχι-  ή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn).

Σχετικά με τα κείμενα επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Μπορούν να είναι γραμμένα σε μία από τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά ή Γαλλικά.

Είναι επιθυμητό να αναφέρεται η χρονολογία σύνταξης ή έκδοσης των κειμένων, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την παλαιότητά τους.

Δεν υφίσταται κανένας περιορισμός ως προς την έκταση τους

Οι δημιουργοί αναπτύσσουν ελεύθερα το θέμα της επιλογής τους με την προϋπόθεση ότι το κείμενο δεν περιέχει ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

Μπορούν να υποβάλλονται ενυπόγραφα ή να μην συμπεριλαμβάνεται καθόλου το όνομα του αρθρογράφου.

Μπορούν να συνοδεύονται από φωτογραφία ή σκίτσο, όπου γίνεται σχετική αναφορά στην πηγή τους.


Μπορείτε να στείλετε τη δική σας ιστορία στην επιμελητική ομάδα του Flux Laboratory Athens μέσω email στο athens@fluxlaboratory.com σε μορφή Word ή PDF έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Οι ιστορίες των δημοσιογράφων, θα εκτυπωθούν και θα ταξινομηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί μια εικαστική, συμμετοχική, αρχειακή εγκατάσταση στον χώρο του Flux Laboratory Athens.

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο περφόρμανς, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα προσκληθούν να εξερευνήσουν την επιτόπια εγκατάσταση και να διαβάσουν τα κείμενα τους. H εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

©Flux Laboratory Athens


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FLUX LABORATORY

Το Flux Laboratory ιδρύθηκε το 2003 από τη Σύνθια Οντιέ. Είναι ένα πειραματικό εργαστήριο το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum.

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Αποτελεί ένα εργαλείο για τη σκέψη και τη διάδοσή της, και κυοφορείται μέσα σε ένα οικοσύστημα που συνεχώς επανασχεδιάζεται από καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και θεωρητικούς (πάνω από 400 δημιουργούς στο διάστημα των τελευταίων 14 ετών).

Στο πλαίσιο αυτό, το Flux Laboratory ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, προάγοντας συνεργασίες με τοπικούς φορείς. Οι δράσεις του εστιάζουν στις επιτελεστικές τέχνες (performing arts), συμβάλλοντας ενεργά στην ελληνική τοπική επιχειρηματική και πολιτιστική δυναμική.

Το 2019 ήταν έτος ορόσημο για το Flux Laboratory Athens, που δραστηριοποιείται πλέον ως μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την περιοχή της Πλάκας. Το Flux Laboratory Athens είναι ένα μικρό φυτώριο αφιερωμένο στην καλλιέργεια των δράσεων που σχετίζονται με το Σώμα.

Αισθανόμαστε ότι το BEING HUMAN είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να επικοινωνηθεί η σχέση της δημοσιογραφίας και των μέσων επικοινωνίας με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπό το πρίσμα αυτό, θα χαρούμε να μας επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στο πρότζεκτ.

Περιμένουμε να ακούσουμε τις ιστορίες σας!

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το project.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηνά Δεληγιάννη & Χριστίνα Δηλάρη

Flux Laboratory Athens

athens@fluxlaboratory.com

www.fluxlaboratory.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.