Ο κ.Φρουζής στην προανακριτική …

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με την κατάθεση του  πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

O ισχυρός άνδρας της Novartis.   ο Κ. Φρουζής   υποστηρίξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλαπάκη, τον είχε πιέσει τον Μάιο του 2018, να καταθέσει εναντίον πολιτικών. Μάλιστα —σύμφωνα πάντα με τον Κ. Φρουζή—, η κ. Τουλουπάκη του είχε προτείνει να γίνει ο ίδιος προστατευόμενος μάρτυρας. ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε ποτέ ούτε ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα.

Η κατάθεση του Κ. Φρουζή θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης στην επιτροπή, όπου θα δεχθεί τις ερωτήσεις των βουλευτών. Στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής, από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε μόνον ο εισηγητής του, Σπύρος Λάππας

Tο αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς Ν.Δ. και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝ.ΑΛΛ απερρίφθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη Ν.Δ. τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές, τις οποίες έχουν υιοθετήσει βουλευτές της για το υποτιθέμενο σκάνδαλο της σκευωρίας, καθώς και ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη Ν.Δ. για να καθυστερήσει και άλλο η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Σχολιάζοντας τη στάση της επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πως «έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».
Η δήλωση του Δημ. Τζανακόπουλου

Οι μάσκες σήμερα έπεσαν.

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία.

Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα.

Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.