Με αύρα 90s η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στις εποχές της αφθονίας και του λαϊκού ξεφαντώματος, επεφύλασσε η χθεσινοβραδυνή πρεμιέρα της νέας ταινίας του Αλέξη Καρδαρά, «Φαντασία» που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 28 Νοεμβρίου από την Feelgood.

 

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον κινηματογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο έδωσαν το παρών, μαζί με σταρ της μουσικής σκηνής της δεκαετίας του 90, μεταξύ των οποίων οι τραγουδιστές Λευτέρης Πανταζής, Σοφία Αρβανίτη και Πασχάλης, και ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν επίσης, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, και οι σκηνοθέτριες Ελίνα Ψύκου και Αλίκη Δανέζη-Knutsen, οι ηθοποιοί Γιώτα Φέστα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου και Κάτια Σπερελάκη και ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας κ.α..

Παρόντες φυσικά οι λαμπεροί πρωταγωνιστές της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου και η Ρένα Μόρφη στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, μαζί με τους συμπρωταγωνιστές τους Καλλιρόη Μυριαγκού, Άννα Καλαιτζίδου, Δημήτρη Μοθωναίο, Αντρέα Νάτσιο και τον μουσικό Μανώλη Καραντίνη, και πολλούς από τους καλλιτεχνικούς συντελεστές της ταινίας: ο Μίνως Μάτσας που υπογράφει τη μουσική της ταινίας, η στιχουργός Σοφία Καψούρου και ο ενδυματολόγος Βασίλης Μπαρμπαρίγος.

Σύνοψη

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Βλάσης Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκό-ποπ τραγουδιστής, ο Νίκος Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Υποστηρικτής βραδιάς

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου,  Γιώργος Καφετζόπουλος, και πολλοί άλλοι

Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Μοθωναίος, Mανώλης Καραντίνης, Ελένη Πετρουλά, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Γιώργος Μπράμος

Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

Σενάριο: Αλέξης Καρδαράς

Διεύθυνση Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής GSC

Πρωτότυπη Μουσική & Τραγούδια: Μίνως Μάτσας

Στίχοι: Σοφία Καψούρου, Αλέξης Καρδαράς, Μίνως Μάτσας, Μαρία Κίτσου

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Ήχος: Βαγγέλης Ζέλκας

Σχεδιασμός & Μίξη Ήχου: Γιώργος Μικρογιαννάκης

Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά

Κομμώσεις: Αγγελική Μπαλοδήμου

Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός, Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου

Παραγωγή: Pan Entertainment

Παραγωγοί: Kωνσταντίνος Μωριάτης, Ελένη Κοσσυφίδου

Σε συμπαραγωγή με: ΕΡΤ, Feelgood Entertainment, Νέσσος, Αrctos

Mε την υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

Mε τη χορηγία: Φούρνος Βενέτη

Χορηγός επικοινωνίας: Μουσικός 98,6

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.