Τον Ιανουάριο ΕΡΧΕΤΑΙ η πιο «Όμορφη Πόλη» δια χειρός Γιώργου Βάλαρη

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Το στοίχημα μεγάλο για το Γιώργο Βάλαρη, που φέτος βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και σκηνοθετεί την «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Μετά από πολύμηνη μελέτη στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη, ο Γιωργος Βάλαρης ετοίμασε μια παράσταση, όχι ακριβώς όπως την είδαν οι παλιότεροι το 1962, αλλά ελαφρώς πιο ανανεωμένη  πιο σύγχρονη. Όπως μας είπε ο αγαπημένος σκηνοθέτης στην συνέντευξη τύπου την Τρίτη (26/11/) στο Μέγαρο Μουσικής, η «Όμορφη Πόλη» του 2020, θα συμπεριλαμβάνει αντί τα κείμενα του  Μποστ, τα ποιήματα του Μίκη Θεοδωράκη και κάποια πεζά κείμενα  που έχουν γράψει ειδικά για την παράσταση ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τον Στέλιο Παπαδόπουλο.  Όπως είπε επίσης, συμφώνησαν με τον Μίκη Θεοδωράκη η παράσταση να ξεφύγει από την επιθεωρησιακή μορφή της πρώτης και οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών να έχουν ένα διαφορετικό ηχόχρωμα.

«Ο αγαπημένος μου Μίκης ήταν σύμφωνος να δώσουμε ένα άλλο ύφος στην παράσταση.  Η συμβουλή του ήταν να κάνουμε κάτι καινούργιο. Να μην έχει κάτι από τα παλιά. Έτσι είπαμε να χρησιμοποιήσουμε τις μεγάλες του επιτυχίες από το Άξιον Εστί, την «Όμορφη Πόλη» και κυρίως από το «Ο ήλιος και ο χρόνος» χαρακτηριστικά είπε.

Η Πρεμιέρα της Μουσικοθεατρικης παράστασης θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου του 2020 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του  Μέγαρου Μουσικής Αθηνών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μιλούν για την παράσταση: ο Κώστας Καζάκος, η  Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Κιμούλης, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος και ο  Γιάννης Κότσιρας.

Στο βιντεο που ακολουθεί:

{youtube}6IX5Px402bQ{/youtube}

 


 

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Θανάση Μανωλά. Θα συμμετέχει η ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Θα τραγουδήσουν οι  Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης,  Σαλίνα Γαβαλά

Θα παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Άκης Σιδέρης  και η Λήδα Πρωτοψάλτη


Eιδικές guest εμφανίσεις:  Μελίνα Ασλανίδου (22 & 23 Ιανουαρίου), Γιώτα Νέγκα (17 Ιανουαρίου),  Μπάμπης Στόκας (θα ανακοινωθεί), Ελένη Τσαλιγοπούλου (29 και 30 Ιανουαρίου)


Χορεύουν: Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κωνσταντίνος Φρίγγας.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.