Πέθανε η βραβευμένη ενδυματολόγος Γιούλα Ζωιοπούλου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε η Γιούλα Ζωιοπούλου. Η πολυβραβευμένη για τη δουλειά της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση  ενδυματολόγος,  έφυγε στα 61 της χρόνια

 

Την τελευταία θαυμάσια αισθητική της, απολαμβάνουμε  στο σήριαλ «Άγριες μέλισσες» που  μας  οδηγεί στην μαγεία του κινηματογράφου.

Η Γιούλα Ζωιοπούλου,  γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985.


Είχε βραβευτεί με βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινίες Άβαξ (σκην. Νίκος Γραμματικός) και «Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες» (σκην. Κωστούλα Τωμαδάκη).


Aπέσπασε βραβείο ενδυματολογίας το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Απ’ το χιόνι» (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα), «Η εποχή των δολοφόνων» (σκην. Ν. Γραμματικού), «Η αυλή με τα σκουπίδια» (σκην. Θ. Σκρουμπέλος).


Το 2003 κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Βασιλιάς»(σκην. Ν. Γραμματικός), επίσης κατέκτησε βραβείο σκηνογραφίας στα «Πρόσωπα 2003» (Τηλεοπτικά Βραβεία) για τα σκηνικά στην τηλεοπτική σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» (σκην. Γ. Βασιλειάδης).


Το 2010 κατέκτησε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα Πρόσωπα 2010 για τη σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης» (σκην. Τ. Ψαρράς), Ενώ το 2014 κέρδισε βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» (σκην. Παντελή Βούλγαρη).

Λαμπριάνα Κυριακού

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.