Συνάντηση Μητσοτάκη Τράμπ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την  συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο  Ντόναλντ Τράμπ προσπαθεί να ερμηνεύσει ο ελληνικός και ξένος τύπος.Το τι δώσαμε και το τι πήραμε θα φανεί αργότερα… Σήμερα, ο Κ.Μητσοτάκης θα έχει σημαντικές συναντήσεις στο Κογκρέσσο Για την συνάντηση αυτή τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους αναφέρουν:
Σύριζα:
Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν προσέφερε κάτι στη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αλλά κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο.

Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού να παρακολουθεί τον Πρόεδρο Τραμπ να παραχωρεί για περίπου είκοσι λεπτά, μόνος του, συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι προσβλητική για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τη χώρα, που τη μετατρέπει σε κομπάρσο των εξελίξεων.

Το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε μόνος του αγνοώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά ότι σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εις βάρος της Τουρκίας, τη στιγμή που προβαίνει στις πιο επιθετικές, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες της τελευταίας 20ετιας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτό που συνέβη σήμερα λοιπόν δεν είναι μόνο μια διπλωματική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μελανή στιγμή για τις διεθνείς μας σχέσεις.

Ανακοίνωση-σχόλιο για τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η εικόνα του θεατή Πρωθυπουργού στη συνέντευξη του κ. Τραμπ, προβλημάτησε σοβαρά τους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να προβάλλει δημόσια ενώπιον του κ. Τραμπ, τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα. Δεν το έπραξε. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών»

%Το ΚΚΕ

Μεγαλύτερη εμπλοκή της Χώρας μας στα Αμερικανονατοικά σχέδια που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.