Ήμασταν στην Επίσημη Πρεμιέρα της παράστασης “Εξόριστοι”

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει  Λαμπριάνα Κυριακού

Επίσημη Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τρίτης (4/2) στο Θέατρο Αλκμήνη η παράσταση «Εξόριστοι» σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη  και Αστέριου Πελτέκη.

Το βραβευμένο  έργο του Γιάννη Παπάζογλου,πραγματεύεται τη ζωή δυο ανδρών, ενός μετανάστη (Αστέριος Πελτέκης) που κατηγορείται για φόνο, και ενός Έλληνα αστυνομικού (Θάνος Κοντογιώργης) που κουβαλάει τη δύναμη της εξουσίας. Οι δυο άνδρες, Θα συναντηθούν σε μία αποθήκη και στην προσπάθειά τους το θύμα να σωθεί και η εξουσία να συλλάβει το θύτη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ενοχές και τις μνήμες τους. Μνήμες που ξεπηδούν μέσα από τη γυναίκα του καθενός, δυο γυναίκες που αποτυπώνονται στο πρόσωπο της Σοφίας Μανωλάκου.


Δεν μπορείς να μιλήσεις με γενικούς όρους για την παράσταση αυτή. Είναι αδύνατον να εξηγήσεις με  λέξεις,  τις  συγκλονιστικές, ερμηνείες, των πρωταγωνιστών της.  Αποστομωτικές.  Όπως και η ιστορία του Παπάζογλου. Η σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και του Αστέριου Πελτέκη, Ουσιώδης. Κρατάνε ένα δυνατό ρυθμό, κ΄αθόλη την διάρκεια της παράστασης που κρατάει το θεατή προσηλωμένο. Ευέλικτα τα σκηνικά της Χρύσας Δαπόντε. Χωρισμένα σε δυο κοσμους, σε δυο πραγματικότητες. Όπως η ζωή των δυο ανδρών στο έργο. Εξόριστες ψυχές, μαραγκασμένες.



Όπως λέει ο Hugo von Hofmannthal το δραματικό έργο χωρίς τη σκηνική συγκεκριμενοποίηση δεν «ολοκληρώνεται».

Μια θεατρική εμπειρία που αξίζει κάποιος να δει τις πρώτες δυο μέρες της βδομάδας.

Την παράσταση  τίμησαν με την παρουσία τους αγαπημένοι γνωστοί ηθοποιοί όπως: Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου,  Στράτος Τζώρτζογλου, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κώστας Καζανάς, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Αντώνης Βλοντάκης, Νίκος Ορφανός κ.α.

Μέσα από το φωτογραφικό φακό της Τζωρτζίνας Πιτιανούδη σας μεταφέρουμε τα πιο επιλεγμένα κλικ της βραδιάς….

Κείμενο: Γιάννης Παπάζογλου


Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη, Αστέριος Πελτέκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Φωτισμοί: Διονύσης Λαμπίρης

Μουσική: Κίτρινα Ποδήλατα

Κινησιολογία: Αναστασία Κελέση

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Αθανασοπούλου, Αγάπη Παπαθανασιάδου

Φωτογραφίες: Γεωργία Χρηστάκου

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

Παραγωγή: Loopa Productions


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.