ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΣΕΡΡΑ – Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ- ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3

Facebook
Twitter
LinkedIn

ο aVecnews.gr ως χορηγός επικοινωνιας, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «ΣΕΡΡΑ –Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»την Κυριακή 8/3 στις 5:00 που ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή στο θέατρο ΠΟΛΗ.

Όροι και προϋποθέσεις του  Διαγωνισμού:

• Για να μπείτε στον Διαγωνισμό, πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στην σελίδα του aVecnews.gr  στο facebook.

• Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας,  θα πρέπει να γράψετε τα πλήρη και ακριβή στοιχεία σας, κάτω από τον Διαγωνισμό που σας ενδιαφέρει, να κάνετε ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ και LIKE στην ανάρτηση.

• Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης,  μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator,  η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.

• Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών και κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό.

• Ο νικητής που για οποιοδήποτε λόγο, δεν παρευρεθεί στην παράσταση χωρίς να ενημερώσει, θα έχει κυρώσεις.

• Οι νικητές θα λαμβάνουν τις προσκλήσεις τους, μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, από το ταμείο του θεάτρου.

• Οι νικητές, θα ενημερώνονται αρχικά στο inbox. Θα  δηλώνουν αν αποδέχονται την πρόσκληση, αν όχι θα κληρώνεται άλλος διαγωνιζόμενος.

Η Χρύσα Παπά αφηγούμενη τη Σέρρα, την ψυχή του Πόντου, υποδύεται πολλούς ανδρικούς και γυναικείους ρόλους σε διαδοχικές μεταμορφώσεις, έτσι ώστε στα μάτια του θεατή να ξετυλίγεται η τοιχογραφία του ποντιακού ελληνισμού από το 1910 έως το 1962 στην Τουρκία και στη Σοβιετική Ένωση.


Υπόθεση έργου:

Η Λεμονιά αφηγείται, μέσα από εναλλασσόμενους ρόλους και διαβαίνοντας όλη τη συναισθηματική διαστρωμάτωση, την περιπετειώδη και γεμάτη εκπλήξεις ζωή του πατέρα της Γαληνού Φιλονίδη από το 1915 μέχρι το 1962 στην Τραπεζούντα και άλλες περιοχές του Πόντου, στην Αμπχαζία και στο Καζακστάν. Ο Γαληνός διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες, δοκιμάζονται οι ηθικές του αρχές κι έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, ενώ στο πρόσωπό του και στην πορεία του αντανακλούν τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Έρωτας, μυστήριο, αγριότητα, ραδιουργίες, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια. Συνάμα, η ζωή που κυλάει πότε ανέμελη και πότε ως εφιάλτης, ο μικρόκοσμος του καθενός, ο ίσκιος των γονιών που βαραίνει τα παιδιά, η πάλη μεταξύ λογικής και συναισθήματος, και όλα να οδηγούν στη μεγαλύτερη επανάσταση: την ανθρωπιά.

 

Συντελεστές

Συγγραφέας του έργου «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου»: Γιάννης Καλπούζος

Θεατρική διασκευή: Γιάννης Καλπούζος

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σύνθεση-Μουσική Επιμέλεια: Ματθαίος Τσαχουρίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης


Ερμηνεύει

η Χρύσα Παπά


Ποντιακή Λύρα επί σκηνής:

Γιώργος Σαραφίδης



Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 17:00

Κυριακή 17:00

Ημερομηνία Πρεμιέρας: Σάββατο 7 Μαρτίου

Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων 17 ευρώ και Φοιτητικό Ανέργων 14 ευρώ


Προπώληση Εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-poli/serra-i-psyxi-tou-pontou/

Θέατρο ΠΟΛΗ Φώκαιας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό) τηλέφωνο 2111828900.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.