Κορονοϊος: Αυξάνονται τα κρούσματα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το υπ. Υγείας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας, οι τέσσερις από τους πέντε νέους ασθενείς με κορωνοϊό είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Με τα νέα δεδομένα, ο σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.

Την ίδια ώρα το υπ .Υγείας στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, του 66χρονου που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

4 ορφανά κρούσματα στην Αθήνα

Με τα έως χθες δεδομένα (σε σύνολο 84 κρουσμάτων) οι 3 μόνοι ήταν ξένοι υπήκοοι και οι 56 από τους 84 σχετίζονταν με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους (47 ταξιδιώτες και 9 επαφές αυτών).

Σε ότι αφορά στα 5 σημερινά κρούσματα ανακοινώθηκε ότι οι 4 είναι επαφές άλλων κρουσμάτων και το ένα κρούσμα είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Στοιχεία για το αν τα σημερινά κρούσματα νοσηλεύονται ή βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό δεν έχουν γίνει γνωστά. Σε ότι αφορά τα μέχρι χθες γνωστά 81 κρούσματα από αυτά τα 27 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 57 βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους σε καλή κατάσταση.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι χθες ο κ. Τσιόδρας, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς.

Οσοι έχουν συμπτώματα να μείνουν σπίτι τους

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, χθες, τόνισε σε αυστηρό ύφος, ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα, και ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και υπευθυνότητα από όλους για τον περιορισμό της διασποράς, η οποία θα πλήξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.

Από τις ευπαθείς ομάδες ο υπουργός Υγείας ζήτησε να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Στο στις μεγάλες συναθροίσεις

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην κοινότητα.

Έδωσε έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και μίλησε ουσιαστικά για ανθρώπους άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής. Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για ακόμα μία φορά για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, αναφέροντας το παράδειγμα των δημοτικών συμβουλίων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.