Μεγάλο αφιέρωμα στην μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ετοιμάζει ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Αλλαξαν πολλά. Στην πλατεία που έχει αδειάσει, στο τραγούδι που έχει σωπάσει, στην πηγή που έχει στεγνώσει, στη γιορτή που έχει τελειώσει.

 

Σαν εικόνα παλιά ξεθωριάζει, ένας κόσμος που γύρω αλλάζει, όπως κι εσύ μαζί και εγώ έχουμε αλλάξει με τον καιρό, άλλαξαν πολλά, μαζί κι εσύ κι εγώ…»

Μεγάλο Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις 9 Μαϊου στις 9.00, το πρώτο Σαββατοκύριακο, που μπορούμε να νιώσουμε λίγο πιο ελεύθερα το παλμό της πόλης.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε φίλος της Νέας Σμύρνης και του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς  τα τελευταία 10 χρόνια τιμούσε σχεδόν κάθε χρόνο τον Δήμο μας, με συναυλίες στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου, αλλά και την Πρωτομαγιά, σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες κάθε φορά, όπως ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Νταλάρας,ο Δημήτρης Σταρόβας κα.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης εδώ και πολλά χρόνια γιορτάζει την Πρωτομαγιά με πολύ μεγάλες μουσικές  παραγωγές (Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Θεοδωράκης – Ρουβάς/Αξιον Εστί, Σαββόπουλος, Βίσση κ.α) , ώστε να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλη την Αθήνα.

Φέτος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων, επιλέξαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με ιδιαίτερα καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο για όλη την Ελλάδα, στήνοντας 300 ηχεία σε όλη την πόλη, ώστε να ακουστούν οι συναυλίες που έδωσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στη Νέα Σμύρνη, στον Λυκαβηττό και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε 100 χιλιάδες πολίτες της Νέας Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια του μουσικού event, το οποίο αποτελεί μια ιδέα του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλη Χατζατουριάν, θα υπάρξουν ηχητικές παρεμβάσεις από στενούς συνεργάτες και φίλους του, ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Σταρόβας, Δήμητρα Παπίου. Παράλληλα θα δημιουργηθεί βίντεο το οποίο θα προβάλλεται στα social media του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από όλα τα ΜΜΕ.

Να σημειώσουμε ότι η συναυλία τελεί υπό την έγκριση της οικογένειας του αλησμόνητου καλλιτέχνη και την ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό, όπως και όλους τους φίλους του, μεγάλους ερμηνευτές της χώρας μας που δέχτηκαν να μας μιλήσουν γι’αυτόν.


Βαγγέλης Χατζατουριάν

Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.