H CIA υποστηρίζει οτι η Κίνα γνώριζε…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η CIA πιστεύει ότι η Κίνα παρότι γνώριζε, εμπόδισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του άρθρο το αμερικανικό περιοδικό Newsweek. Το περιοδικό επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς και εξήγησαν ότι το Πεκίνο απείλησε να μην συνεργαστεί με την έρευνα του ΠΟΥ για τον ιό εάν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Κίνα συνέχισε να συγκεντρώνει ιατρικές προμήθειες από άλλες χώρες, ενώ ο ΠΟΥ διατηρούσε τη σιωπή του.

Μιλώντας στο Newsweek, ο ΠΟΥ αρνήθηκε την άμεση εμπλοκή του Xi, χωρίς ωστόσο να σχολιάζει τους ισχυρισμούς για την προσπάθεια της Κίνας να καθυστερήσει την παγκόσμια έκτακτη ανάγκη. «Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.