Ο καιρός την Τρίτη

20170706 200145
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά την Τρίτη 14/07, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσουν σε ένταση τα 7-8 μπόφορ στο Αιγαίο (Χάρτης 1) με σταδιακή εξασθένηση στο Βόρειο Αιγαίο και το Δυτικό Κρητικό Πέλαγος από το απόγευμα. Στο Ιόνιο, βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά ισχυροί έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι της Τρίτης 14/07 θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς.

Maxwind gr 14072020

Χάρτης 1. Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις), κατά τη διάρκεια της Τρίτης 14/07/2020, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Υψηλός παραμένει και ο κίνδυνος για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών κυρίως στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τον Καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη, όπως υπολογίζεται από το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr και παρουσιάζεται στον Χάρτη 2, ο οποίος ακολουθεί.

Cfwi el 14072020

 

Χάρτης 2. Καναδικός πυρο-μετεωρολογικός δείκτης για την Τρίτη 14/07/2020, όπως υπολογίστηκε από το μετεωρολογικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.