Γιορτή της Δημοκρατίας με καλεσμένους απλούς πολίτες

Rpdmeg11
Facebook
Twitter
LinkedIn

Φέτος στη 46η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας κάτι αλλάζει. Στις 24 Ιουλίου δεν θα υπάρχει οικοδεσπότης, αλλά οικοδέσποινα που θα δεχθεί τους καλεσμένους στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι τα χαρακτηριστικά των καλεσμένων που δεν παραπέμπουν σε μια συνάντηση για δημόσιες σχέσεις και συζητήσεις, αλλά στην αναγνώριση όσων βρέθηκαν αθόρυβα και καθοριστικά στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία.

Έτσι για πρώτη φορά φέτος θα παραστούν στη Γιορτή της Δημοκρατίας, ντιλιβεράδες, κούριερ, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εργάτες, νοσηλευτές, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ. Παράλληλα θα προσκληθούν και πρόσωπα από την κοινωνία των πολιτών, όπως οι φοιτητές που κατάφεραν κι έφτιαξαν προστατευτικές μάσκες με 3d εκτυπωτές και τις παραχώρησαν στα νοσοκομεία.

Μόνο 500 από 1.500 οι καλεσμένοι

4187574

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Έτσι φέτος οι καλεσμένοι δεν θα φτάσουν τους 1.500 όπως τις προηγούμενες χρονιές, αλλά περίπου τους 500, το 1/3 δηλαδή.

Καλεσμένοι οι Υπουργοί. Όχι οι υφυπουργοί και λιγότεροι βουλευτές

Μόνο 60 βουλευτές θα βρεθούν φέτος στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και το κάθε κόμμα θα εκπροσωπηθεί αναλογικά, ενώ έχουν κληθεί ήδη οι υπουργοί, αλλά όχι και οι υφυπουργοί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο κάτι αλλάζει και για πρώτη φορά οι καλεσμένοι «ανταμείβονται» συμβολικά για την προσφορά τους. Αυτοί οι συνάνθρωποί μας μπορεί να μην έχουν την λάμψη των φορεμάτων και κουστουμιών, έχουν όμως την αναγνώριση του κοινωνικού συνόλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και με αυτή την επιλογή της αποδεικνύει ότι,  από το Προεδρικό Μέγαρο μπορούν να δίνονται ουσιαστικά και όχι απλώς αυστηρά μηνύματα.

K. T.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.