Μάγεψε την Επίδαυρο ο Λεωνίδας Καβάκος

20200717 211539
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση των 65 χρόνων αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ, ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής τα φετινά Επιδαύρια.

Ο κορυφαίος βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, εμφανίστηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου και ερμήνευσε έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, σε μία συναυλία – ορόσημο στην ιστορία του Φεστιβάλ.

Το εμβληματικό αρχαίο θέατρο της Αργολίδας υποδέχθηκε ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός, με μία πρόταση που διευρύνει καλλιτεχνικά το βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, προτείνοντας μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

Η παρουσία του σπουδαίου Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε το τεράστιο ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής, αλλά λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται είχαν εκδοθεί μόνο τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια, το ένα τρίτο δηλαδή της χωρητικότητας του θεάτρου.

η προεδροσ στην επιδδαυροΣτο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε με το κοινό μια σπάνια στιγμή ανάτασης, μια μουσική προσευχή στην εποχή της πανδημίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λεωνίδας Καβάκος δήλωσε ευτυχισμένος και ευλογημένος που αξιώθηκε, όπως είπε, να δώσει μια συναυλία «στον ιερό χώρο της Επιδαύρου που έχει φιλοξενήσει τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παν. Πικραμένος και η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
Η συναυλία Καβάκου στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου σήμανε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν-και είναι θεατρικές – στα πλαίσια πάντα των υγειονομικών μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.