Απέλυσαν τον αρθρογράφο… διοτι δεν συνεμορφώθη με τις υποδείξεις … και παραιτήθηκαν απο τον ειδησεογραφικό ιστότοπο 80 δημοσιογράφοι …

Hungary protests
Protesters walk down Budapest's famed Chain Bridge during an anti-government march in central Budapest, Hungary, Friday, Dec. 21, 2018. Thousands of people marched in anti-government protests Friday in Budapest, upset over labor law changes, increasing corruption and limits on academic freedom under Prime Minister Viktor Orban's nationalist government. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η απόλυση  του διευθυντή Σάμπολτς Ντουλ. απο το  κορυφαίο ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστοτόπο της Ουγγαρίας, του «Index.hu» είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθούν και να τον ακολουθήσουν  80 δημοσιογράφοι και τρεις αρχισυντάκτες,

Η είδηση για την πρωτοφανή αυτή κίνηση  των δημοσιογράφων έφθασε και στον κόσμο.Σε λίγο χρονικό διάστημα το απόγευμα της Παρασκευής χιλιάδες διαδηλωτές  μ΄ αναμμένα κινητά  πραγματοποίησαν πορεία προς το γραφείο του πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που εκείνος εξαπολύει εναντίον των μέσων ενημέρωσης.

«Δεν είμαστε εδώ γιατί απαραιτήτως μας άρεσε ο Index, αλλά σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου διακυβεύεται η πρόσβαση στην πληροφορία», δήλωσε διαδηλωτής  από το μεγάλο πλήθος  που ξεκίνησε την πορεία από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Index.Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian,o Λάσλο Μποντολάι, επικεφαλής του ιδρύματος στο οποίο ανήκει η εταιρεία διαχείρισης του ιστότοπου, έσπευσε να δικαιολογήσει την απόλυση επισημαίνοντας πως ο διευθυντής δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τις ασυμφωνίες μέσα στην αίθουσα σύνταξης και πως είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την μείωση των εσόδων.

Ο Σάμπολτς Ντουλ, από την πλευρά του, τόνισε πως απολύθηκε εξαιτίας σειράς άρθρων που υπέγραφε για εξωτερικές απόπειρες άσκησης επιρροής.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.