Ακόμη μια λωρίδα για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου…

Megalos peripatos 5
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Πανεπιστημίου θα αποδοθεί μια λωρίδα παραπάνω για τα αυτοκίνητα…  Η εισήγηση έγινε απο τον Κώστα Μπακογιάννη  κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που συζήτησε την παράταση των μέτρων του «Μεγάλου Περιπάτου».

Η πρόταση Μπακογιάννη  έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία, καθώς τη στήριξαν οι παρατάξεις του Παύλου Γερουλάνου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Βασίλη Καπερνάρου.

Η ανατροπή στα προσωρινά έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» έγινε καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), βάσει της οποίας είχαν επιβληθεί τα προσωρινά μέτρα, έληγε στις 21 Αυγούστου 2020.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου».

Σημειώνεται πως το να δοθεί επιπλέον λωρίδα για τα Ι.Χ. στην Πανεπιστημίου ήταν μία από τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Παύλος Γερουλάνος και η παράταξή του «Αθήνα είσαι Εσύ».

Από την πλευρά της, η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» κρατά αρνητική στάση απέναντι στον Μεγάλο Περίπατο, έχοντας επικρίνει κατά καιρούς τη Δημοτική Αρχή για το κόστος του εξοπλισμού   τονίζοντας  οτι ”είναι ένα έργο που χρειάζεται το κέντρο της πόλης αλλά οι διαδικασίες που ακολουθεί δείχνει ότι δεν σέβεται τον πολίτη”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.