Λίβανος: Έγκλημα χωρίς Τιμωρία;

Gkountouna editorial
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Λίβανος θα σταθεί και πάλι όρθιος. Όπως κατάφερε να σταθεί όρθιος, μετά από τους βομβαρδισμούς και την επίθεση δυο γειτονικών χωρών.

Στάθηκε όρθιος από έναν τρομακτικό 15ετή εμφύλιο, με  120.000 πολίτες να χάνουν τη ζωή τους και 1.000.000 πολίτες να ζητούν άσυλο σ΄άλλες χώρες.

Ο πανέμορφος  Λίβανος  μέσα σ΄όλα  εισπράττει και τα δεινά των περιφερειακών  ολέθριων  συγκρούσεων   μ΄αποτέλεσμα το προσφυγικό που έχει φτάσει σ΄ενάμισι εκατομμύριο πληθυσμό ν΄απομυζά την ήδη αφυδατωμένη οικονομία του. Το ΔΝΤ, με το πιστόλι στον κρόταφο παραμονεύει απολαμβάνοντας το κατρακύλισμα της λίρας. Ήδη φέτος το νόμισμα, η λιβανέζικη λίρα, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση έχοντας χάσει το 80% της αξίας του.

Ο λιβανέζικος λαός,  παραμένει όρθιος .δεν έχει περάσει καιρός που ξεσηκώθηκε ενάντια σε διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό διεκδικώντας ηλεκτροδότηση όλο το 24ωρο, διεκδικώντας εργασία. Η ανεργία και τα κλειστά καταστήματα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Και εκεί που όλα προσπαθούσαν να μπουν στη θέση τους ήρθε η έκρηξη που συγκλόνισε τον πλανήτη. Νεκροί 137 άνθρωποι 5,000  τραυματίες. 300 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους. Έγκλημα χωρίς τιμωρία; προς το παρόν. Και η ειρωνεία : Ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς, εγκατεστημένος στον Λίβανο, όπου συνέβαλε ιδίως σε έργα αποκατάστασης κτιρίων τα οποία είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, συγκαταλέγεται στα θύματα των εκρήξεων, όπως γνωστοποίησε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ροζλίν Μπασλό.

Δήμητρα Γκουντούνα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.