Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Dendias symfwnia aigyptos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν και υπέγραψαν την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους κατά τη διάρκεια της μυστικής επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

O Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών  προσγειώθηκε λίγο μετά τις 14.30 στο Κάιρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες   επίκειται η υπογραφή συμφωνίας.στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης  για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών  μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας-

. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κεντρικό αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, συνομιλίες που είχαν γίνει και τους προηγούμενες μήνες, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει .Μετά την συνάντηση των δύο υπουργών , θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου  και Κοινό Ανακοινωθέν, Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.εκτός από την πρόοδο στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, θα υπάρξει και νέο πλαίσιο συνεργασίας για τον τουρισμό και το εμπόριο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.