Δώδεκα σπουδαίοι χορευτές των Μπολσόι και Μαριίνσι στο Ηρώδειο – 5 Σεπτεμβρίου 2020

μπολσόι
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια παράσταση μπαλέτου που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται στο Ηρώδειο. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ, ΖΙΖΕΛ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ κ.α.

Πρωταγωνιστής ένας από τους σπουδαιότερους πρίνσιπαλ σολίστ των μπαλέτων Μπολσόι, ο Ντενίς Ρόντκιν πλαισιωμένος από 11 σπουδαίους χορευτές της Ρωσίας, πρίνσιπαλ σολίστ και πρώτοι σολίστ από τα δύο μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, το Μπολσόι της Μόσχας και το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης.

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης.

Τα πιο διάσημα πα ντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται κάτω από την Ακρόπολη από τον Ντενίς Ρόντκιν και 11 μεγάλους χορευτές.

Ο Ντένις Ρόντκιν είναι ο σπουδαιότερος πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι σήμερα. Γεννήθηκε στη Μόσχα. Το 2009 αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας «Γκζελ» και έγινε δεκτός στο Θέατρο Μπολσόι. Το 2013, αποφοίτησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Ακαδημίας Χορογραφίας της Μόσχας. Εκγυμναστής του ήταν ο Νικολάι Τσισκαρίτζε και σήμερα ο Γιούρι Βλαντίμιροφ.

Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν απίστευτα εκφραστικό χορευτή, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να ενσαρκώσει σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κλασικό ρεπερτόριο. Χαρακτηριστικοί ρόλοι: Σπάρτακος, Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων), Πρίγκιπας Καρυοθραύστης (Καρυοθραύστης), Ζαν ντε Μπριέν (Ραϊμόντα), Ονιέγκιν (Ευγένιος Ονιέγκιν), Τορεαντόρ (Δον Κιχώτης) κ.ά.
Η εμβληματική σκηνική παρουσία του Ρόντκιν αποτελεί τρανή απόδειξη των ιδιοτήτων του: η υπερχειλίζουσα ενέργειά του, η απαράμιλλη τεχνική του και η εκφραστικότητά του τον έχουν δικαιολογημένα καταστήσει έναν από τους καινούργιους μύθους στο χώρο του κλασικού μπαλέτου.

Στην Αθήνα τον απολαύσαμε ως Πρίγκιπα Καρυοθραύστη τον Δεκέμβριο του 2017 (Μέγαρο Μουσικής) στον «Καρυοθραύστη» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς και τον Οκτώβριο του 2018 (Ηρώδειο) στον «Σπάρτακο» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, στον ομώνυμο ρόλο.

Οι υπόλοιποι χορευτές που θα δούμε στην Αθήνα είναι μερικοί από τους καλύτερους σολίστ των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσι, αλλά και άλλων σπουδαίων μπαλέτων του κόσμου. Αναμεσά τους:

Από το θέατρο Μπολσόι εκτός από τον Ντενίς Ρόντκιν (Principal Dancer) θα εμφανιστούν:

• Άννα Νικούλινα – Anna Nikulina (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
• Ελεονόρα Σεβενάρ – Eleonora Sevenard (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
• Μιχαήλ Λομπούκιν – Mikhail Lobukhin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι

Από το διάσημο θέατρο Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης θα εμφανιστούν:
• Ρενάτα Σακίροβα – Renata Shakirova (First Soloist) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μαριίνσκι
• Αλεξέι Τιμοφέγιεφ – Alexei Timofeyev (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μαριίνσκι

Από το διάσημο θέατρο Λα σκάλα (La Scala) του Μιλάνου θα εμφανιστούν:

• Νικολέτα Μάνι – Nikoleta Manny (Principal) Πρώτη Χορεύτρια του Μπαλέτου Λα Σκάλα του Μιλάνου
• Τιμοφέι Αντριτζασένκο – Timofej Andrijashenko (Principal) Πρώτος Χορευτής του Μπαλέτου Λα Σκάλα του Μιλάνου

Θα συμμετέχουν άλλοι 4 διάσημοι σολίστ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux αλλά και άλλα αποσπάσματα από τις παραστάσεις: Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Συλφίδες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κάρμεν, Ραυμόντα, Μπαγιαντέρα, Ο Θρύλος της Αγάπης, Κουρσάρος, Σεχραζάντ.

Κλασικό μπαλέτο στο Ηρώδειο! Μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη!
Και αυτή την βραδιά στο Ηρώδειο μένουμε ασφαλείς με 50% πληρότητα, ενώ τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα.

Πληροφορίες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00

DENIS RODKIN & friends
Bolshoi, Mariinski Ballet Stars
Με 12 κορυφαίους σολίστ των θεάτρων Μπολσοϊ και Μαριϊνσκι

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΣΤ ζώνη: 25 ευρώ
Ε ζώνη: 30 ευρώ
Δ ζώνη: 35 ευρώ
Γ ζώνη: 45 ευρώ
Β ζώνη: 55 ευρώ
Α ζώνη: 70 ευρώ
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 85 ευρώ

Φοιτητικά – ΑΜΕΑ: 22 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 2117701700)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 211 7701700, www.viva.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.