Η χαρισματική εισαγγελέας Κάμαλα Χάρις στην κούρσα για την Αντιπροεδρία των ΗΠΑ…

602x338 cmsv2 0090f40c e81a 5cfc 9488 8e9cf6f4a40b 4878160
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν αναλάβει την θέση της αντιπροέδρου η Κάμαλα Χάρις εαν φυσικά επικρατήσουν  οι Δημοκρατικοί στις επικείμενες εκλογές της Αμερικής.

Ο Μπάιντεν προανήγγειλε την υποψηφιότητα της Χάρις,
Η επιλογή της Χάρις, που χαρακτηρίστηκε από τα Αμερικανικά ΜΜΕ ως ο «θηλυκός Ομπάμα» δεν ήταν καθόλου τυχαία σε μία περίοδο που οι ΗΠΑ περνούν βαθιά κρίση λόγω -και- του κοινωνικού ρατσισμού.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεσήκωσε το κίνημα Black Lives Matter και η επιλογή της Χάρις για το αξίωμα έχει και αυτόν τον συμβολικό χαρακτηρισμό.

Αν επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί, θα γίνει η πρώτη αφρο-αμερικανή που θα αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα, γράφοντας ιστορία.

Η Κάμελα Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα, εισαγγελέας στο επάγγελμα, είχε γίνει το 2011 η πρώτη αφρο-αμερικανή επικεφαλής δικαστικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια, όπου και κράτησε το πόστο ως το 2017. Νωρίτερα, για 7 χρόνια ήταν εισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην αμερικανική Γερουσία εξελέγη την ημέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Εγινε έτσι η δεύτερη αφροαμερικανή γυναίκα που εξελέγη ποτέ στην Γερουσία, αλλά και η πρώτη γερουσιαστής νοτιοασιατικής καταγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.