Η ΕΡΤ τιμά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο

Xristianopoulos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, τα μόνα που παράγουν και προάγουν πολιτισμό, τιμούν τον αντισυμβατικό και αληθινό Ντίνο Χριστιανόπουλο, ο οποίος «έφυγε» χθες σε ηλικία 89 ετών.

Μέσα από εκπομπές τους η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3, το Δεύτερο Πρόγραμμα, ο 102 FM και ο 9.58 FM ανέδειξαν -αμέσως μετά τον θάνατό του- και θα αναδείξουν τη σπουδαία πορεία του στην ποίηση, αλλά και τις απόψεις του για διάφορα θέματα.

Απόψε Τετάρτη 12 Αυγούστου, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η ΕΡΤ3 θα αφιερώσει το πρόγραμμά της στην μεγάλη μορφή της ελληνικής λογοτεχνίας.

Μέσα από τη συχνότητά της ΕΡΤ3 θα μεταδοθούν σε επανάληψη εκπομπές οι οποίες φιλοξένησαν τον Ντίνο Χριστιανόπουλο και παρουσίασαν το πλούσιο έργο του στη λογοτεχνία.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΕΡΤ3-Τετάρτη 12 Αυγούστου:

22:00 «ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΙΘΟΣ»
Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3, 2012 διάρκειας 55 λεπτών
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Ntinos xristianopoulos

23:00 «ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΜΟΝΑΞΙΑ»
Μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 13 Μαρτίου 2018 και μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ3.

00:00 «ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ – ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ»
Από το αρχείο της ΕΡΤ3.
Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3 1997 διάρκειας 30 λεπτών.

00:30 «Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ»
Από το αρχείο της ΕΡΤ3.
Παραγωγή ΕΡΤ3 2000, διάρκεια 85′

Αύριο, Πέμπτη 13/08 στις 8 το βράδυ, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει σε επανάληψη το επεισόδιο της εκπομπής «Μονόγραμμα» από το 1991, που ήταν αφιερωμένο στον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Εκεί, ο ίδιος μιλά για τη ζωή του, το έργο του στην ποίηση και τις πνευματικές του ανησυχίες.

Αφιερώματα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο έκαναν και εκπομπές του Δεύτερου Προγράμματος.  Οι «Αδέσποτες Νότες» του Μιχάλη Γελασάκη με βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου ποιητή και παρεμβάσεις και το «Transistor» της Μαρίας Κοζάκου, επίσης με αναφορές στη ζωή και την πορεία του στην ποίηση. Και οι δύο εκπομπές είναι διαθέσιμες on demand στο ert.gr.

Τέλος, και τα δύο ραδιόφωνα της ΕΡΤ3, ο 102 FM και ο 9.58 FM, μεταδίδουν ειδικά αφιερώματα στη φυσιογνωμία και το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν συνεργάτης σε σειρά πολιτιστικών εκπομπών τους, οι οποίες αργότερα έγιναν βιβλία, όπως τα «Πίσω από την Αγια-Σοφιά»«Εγώ, φαντάρος στο χακί» και «Το ρεμπέτικο και η Θεσσαλονίκη».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.