Πέθανε η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση

Ειρήνη Ιγγλέση
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η Ειρήνη Ιγγλέση ήταν η πρώτη σύζυγος του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου. Είχαν γνωριστεί με τον  συνθέτη,  στα τέλη του 1976 στο θέατρο. Κατα τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, απέκτησαν  δύο κόρες.  Την Σεσίλ και την Κωνσταντίνα.

Η Ειρήνη Ιγγλέση  είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, με πιο πρόσφατη την «Μητριαρχία» το 2014.  Ήταν από τις αγαπημένες ηθοποιούς του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη καθώς είχε παίξει στα «Πέτρινα χρόνια», στις «Νύφες», αλλά και στην «Μικρά Αγγλία».

Οι «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» ήταν από τις χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στον ελληνικό κινηματογράφο, όπως και σε άλλες ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, όπου είχε παίξει: «Πέτρινα Χρόνια», «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου», «Ακροπόλ», «Νύφες», «Μικρά Αγγλία» .

Για την ερμηνεία της στην ταινία του Περικλή Χούρσογλου «Ο Κύριος με τα γκρι» είχε αποσπάσει το 1997 βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης αφήσει το αποτύπωμα της στις ταινίες «Έναστρος θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου, «Πεθαμένο λικέρ», του Γιώργου Καρυπίδη, «Αλεξάνδρεια», της Μαρίας Ηλιού, «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση κ.ά.

Στη μικρή οθόνη είχε ερμηνεύσει ρόλους, μεταξύ άλλων, στις σειρές «Το Δέκα», «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια», «Φεύγα», «Πειρασμός», «Η ζωή του Αττίκ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.