Κεραμέως στον ΣΚΑΙ: Το πρώτο μάθημα στα σχολεία θα αφορά τον κορωνοϊό

Νίκη Κεραμέως
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξειδικευτούν οι οδηγίες για τα σχολεία, που όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, η πρόθεση είναι να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα εφοδιαστούν με ειδικά έντυπα και οδηγίες για την σωστή χρήση της μάσκας, ενώ το πρώτο μάθημα θα αφορά τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία θα εφοδιαστούν με ειδικά έντυπα και οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας, ενώ το πρώτο μάθημα θα αφορά τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι ακόμα προς συζήτηση από ποια τάξη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές, ενώ εξήγησε ότι σε περίπτωση κρούσματος, το τμήμα θα κλείνει και η διαδικασία θα συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης, το οποίο είναι έτοιμο και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Τι ισχύει με τις εξεταστικές στα πανεπιστήμια

Τέλος, αναφορικά με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο σύστημα με αυτό της προηγούμενης εξεταστικής, όπου δόθηκε η δυνατότητα στα ιδρύματα να επιλέξουν τη διά ζώσης ή την εξ αποστάσεως εξέταση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.