Δωρεάν το εμβόλιο με σειρά προτεραιότητας …

48934978 303
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δωρεάν θα διατεθεί το εμβόλιο σε όλους του Έλληνες πολίτες ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή τακτική σύσκεψη για την πανδημία. O πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση της δωρεάν διανομής μασκών στα σχολεία που ήρθε μία μέρα μετά από σφοδρές αντιδράσεις για την απόφαση να φορούν υποχρεωτικά οι μαθητές μάσκα στο σχολείο με δική τους επιβάρυνση, διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο πότε θα είναι στη διάθεση του κράτους τα εμβόλια, όμως όταν αυτό συμβεί, θα διατεθεί δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας στους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καταρχάς, ως προς το ζήτημα των σχολείων: Όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και με αυτή συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση. Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου.

Δωρεάν μάσκες

Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα της οποίας ζητά την υποχρεωτική χρήση στα σχολεία. Παραπάνω ανακοινώσεις για τον τρόπο διανομής των μασκών θα γίνουν στη συνέχεια από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Θα εμπλακούν σε αυτήν τη διαδικασία και οι Δήμοι και προφανώς θα γίνει με τη συνολική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Από εκεί και πέρα, ως προς το ζήτημα του εμβολίου: Έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας οι σχετικές ανακοινώσεις για τα συμβόλαια προαγοράς τα οποία έχει ήδη συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με μία εταιρία -είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα. Και όπως έχουμε πει ευελπιστούμε ότι μεσοπρόθεσμα το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, για να αντιμετωπίσουμε μια και καλή, καταλυτικά, με απόλυτο τρόπο, το ζήτημα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.