Έρχεται “Η Παγίδα” του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Ζίνα σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια

7pagida omadiki marilena anastasiadou photography
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το κλασικό αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά «Η ΠΑΓΙΔΑ» ανεβαίνει σε μια φιλόδοξη παραγωγή στο τέλος Οκτωβρίου, στο θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
Πρόκειται για ένα αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την ΠΑΓΙΔΑ ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα;

Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Άνθρωπος του θεάτρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστήριου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά, σε συγκινεί μέχρι δακρύων.

Befunky collage (3)

Όπως την χαρακτήρισε, ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Η ΠΑΓΙΔΑ» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι απ’ τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη!
Σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δυο θεατρικών κόσμων, στέκει και ο σημερινός σκηνοθετικός στόχος του ανεβάσματος. Θέλει να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους, που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στο χρόνο.

Ο Τομά θέλει το κοινό απόλυτα συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία. Παρασύρει την πλατεία σε μια μοναδική μονομαχία και θέλει να συμμετέχει διαρκώς στον αγώνα για τη λύση του αινίγματος, που της βάζει.

Δημιουργεί εντυπώσεις για να τις ανατρέψει μετά. Μπλοφάρει ο συγγραφέας και φτιάχνει ένα συνεχές πάρε – δώσε με το μυαλό και την ψυχή του θεατή – συμπαίχτη.

8pagida marilena anastasiadou photography

Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η ΠΑΓΙΔΑ» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ‘ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Λεωνίδας Κακούρης
Έφη Μουρίκη
Μαρία Αντουλινάκη
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Συμμετέχει ο Γιώργος Κωνσταντίνου

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  Σοφία Τσίπα

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976114419
Θέατρο ΖΙΝΑ: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 64 24 424 – 210 82 21 250

FACEBOOK: zinatheatro INSTAGRAM: theatrozina

Website: www.theatrozina.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.